Περιγραφή Εκδρομής

Από Αθήνα οδικώς 23/03 | 3 ημέρες / 2 νύχτες

Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Φαράγγι Βίκου – Μέτσοβο

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα Αθήνα – Ιωάννινα – Νησί Λίμνης

Αναχωρούμε από το Σύνταγμα στις 08.00 το πρωί, για την πόλη των Ιωαννίνων. Μέσω της γέφυρας “Χαρίλαος Τρικούπης” και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν, φτάνουμε νωρίς το μεσημέρι στο μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, στο Μπιζάνι Ιωαννίνων. Ξενάγηση στο θεματικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στην προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο. Σημαντικά ιστορικά γεγονότα αναβιώνουν μέσα από τα κέρινα ομοιώματα του χαρισματικού γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για τα Ιωάννινα. Στην περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας θα έχουμε χρόνο για φαγητό και καφέ.

Σε χρόνο που θα καθορίσει ο συνοδός του γραφείου μας, θα συγκεντρωθούμε στην προβλήτα για να περάσουμε με τα καραβάκια στο νησάκι της Λίμνης. Εδώ θα ξεναγηθούμε στο μουσείο του Αλή Πασά και θα έχουμε χρόνο να ψωνίσουμε αναμνηστικά από τα πολλά καταστήματα που υπάρχουν. Κατόπιν επιστρέφουμε στα Ιωάννινα και πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα Ιωάννινα – Τσεπέλοβο – Καπέσοβο – Κήποι – Πέτρινα Γεφύρια – Μονοδέντρι – Χαράδρα Βίκου – Μονή Αγίας Παρασκευής

Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για εξερεύνηση του Ζαγορίου. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις ομορφιές του Ζαγορίου. Θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα σημεία του Τσεπέλοβου, θα μεταβούμε στο ιστορικό Καπέσοβο, θα περπατήσουμε σε μονότοξα και τρίτοξα γεφύρια, θα θαυμάσουμε την κοιτίδα των εθνικών ευεργετών, το Μονοδέντρι, θα γοητευτούμε από την άγρια ομορφιά της χαράδρας του Βίκου και θα προσκυνήσουμε ιστορικούς ιερούς ναούς και μοναστήρια, που στήριξαν τον Ελληνικό φρόνημα τις δύσκολες εποχές της Τουρκοκρατίας.

Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στα Γιάννενα και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στην παραλίμνια περιοχή για να μυηθούμε στη νυχτερινή ζωή της πόλης.

3η ημέρα Ιωάννινα – Μέτσοβο – Καλαμπάκα – Αθήνα

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και μέσω της Εγνατίας Οδού φτάνουμε στο γραφικό Μέτσοβο. Πληθώρα αξιοθέατων μας περιμένει να ξεναγηθούμε. Το Λαογραφικό Μουσείο Αβέρωφ-Τοσίτσα, η Πινακοθήκη, ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής, τα τοπικά οινοποιία. Θα περπατήσουμε στα καλντερίμια του πιο γνωστού χωριού των Βλάχων, θα ψωνίσουμε παραδοσιακά αγνά προϊόντα και να απολαύσουμε τον καφέ μας και το τσίπουρο στην πλατεία.

Κατόπιν αναχωρούμε για την Καλαμπάκα, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό στη βάση των βράχων των Μετεώρων. Μετά την Καλαμπάκα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Μέσω της Κεντρικής και Νέας Οδού και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν, θα φτάσουμε νωρίς το βράδυ στην Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο Epirus Palace 5* με πρωινό
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’όλη την διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ποτά, αχθοφορικά, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Φόρος διανυκτέρευσης ξενοδοχείου