Περιγραφή Εκδρομής

Αναχωρήσεις

12/04, 10/05, 31/05, 12/07, 26/07, 09/08, 30/08, 27/09
3 ημέρες

Πρόγραμμα

1η ΜΕΡΑ: Αθήνα – Σπάρτη – Μυστρά:

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:30 με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στη Σπάρτη. Σύγχρονη πόλη απλωμένη στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Ευρώτα , στην ίδια θέση όπου βρισκόταν η ξακουστή αρχαία ΣΠΑΡΤΗ . Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για να θαυμάσουμε τα νεοκλασικά κτίρια των παλαιών δικαστηρίων ( 1837) , του Δημαρχείου κ.α.

Στην συνέχεια φτάνουμε στον ιστορικό Μυστρά, την καλύτερα σωζόμενη Βυζαντινή πολιτεία στον Ελλαδικό χώρο. Μετάβαση στο γραφικό παραθαλάσσιο Γύθειο, με το νησιώτικο χρώμα και το νησάκι Κρανάη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Limira Mare στην Νεάπολη. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: Βάθεια – Γερολιμένας – Σπήλαια Διρού – Αρεόπολη :

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για ένα ανεπανάληπτο οδοιπορικό στη καρδία της Λακωνικής Μάνης. Πρώτη μας επίσκεψη στο φημισμένο σπήλαιο Διρού, θα μας δείξει τις διεργασίες που με υπομονή και μεθοδικότητα διενεργεί η φύση.Επόμενος σταθμός μας ο Γερολιμένας κτισμένος δίπλα στη θάλασσα, είναι ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Μάνης, με μικρό φυσικό λιμάνι, το οποίο κατά την αρχαιότητα θεωρείτο «Ιερός Λιμένας» στάση για το μεσημεριανό μας.

Ένας μαγευτικός κόσμος ανοίγεται μπροστά μας σταθμός μας ο μεσαιωνικός οικισμός της Βάθειας που αντιστέκεται σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου προσφέροντας μια αναδρομή σε εποχές όπου οι κάτοικοι της αμύνονταν τους επίδοξους εισβολείς, οχυρωμένοι στα επιβλητικά οχυρωματικά πυργόσπιτα τους.

Η Βάθεια είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς και σίγουρα ο πιο φωτογραφημένος σε ολόκληρη τη Λακωνική Μάνη.. Παραμένουμε εδώ για να απολαύσουμε την τέλεια φωτογραφική πόζα. Κατόπιν αναχωρούμε για τα έγκατα της Λακωνικής γης.

Το απόγευμα θα μας βρει στην Αρεόπολη, κορωνίδα της Μάνης. Μια περιήγηση στην κοιτίδα του ξεσηκωμού των Μανιατών θα μας γυρίσει χρόνια πίσω. Εδώ ανάμεσα στα πυργόσπιτα θα ανακαλύψουμε ατμοσφαιρικά ταβερνάκια και θα μείνουμε για καφέ ή παραδιακά γλυκά της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

3η ΜΕΡΑ: Μονεμβασιά – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για για την πασίγνωστη βυζαντινή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς η οποία είναι χτισμένη πάνω σε βράχο και ενώνεται με τη στεριά μέσω στενής γέφυρας. Αυτή ήταν η μόνη είσοδος, η «μόνη έμβαση» όπως έλεγαν, στη Mονεμβασιά, και σε αυτό οφείλει την ονομασία της.

Αφού απολαύσουμε τη μαγική ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης, με τα πλακόστρωτα καλντερίμια, τα παλιά αρχοντικά, τις εκκλησιές και την ασύγκριτη θέα στο πέλαγος, θα πάμε στην παραλία της περιοχής, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Τέλος γεμάτοι εικόνες και αναμνήσεις παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με τις αναγκαίες στάσεις καθ’ οδόν.

Σημείωση

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, χωρίς να παραληφθεί κανένα σημείο ενδιαφέροντος.

Συμμετοχές – Σημειώσεις

Όλες οι εκδρομές εκτελούνται με μίνιμουμ συμμετοχή 15 ατόμων.

Σε περίπτωση μη πλήρωσης της απαιτούμενης ελάχιστης συμμετοχής, η εκδρομή δύναται να ακυρωθεί έως και 5 ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη αναχώρηση.

Στη Μάνη την τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή που το φως του ήλιου κυριαρχεί πάνω στην πέτρα θα ζήσετε μοναδικές εμπειρίες ζωής σε ένα ταξίδι που θα σας μείνει χαραγμένο στην ψυχή σας για πάντα.
Πολλές φορές το άγριο τοπίο μεταφέρεται και στην ακτογραμμή, αυτό σημαίνει ότι οι παραλίες έχουν δύσκολη πρόσβαση, βραχώδη σημεία αλλά πεντακάθαρα, διάφανα νερά.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό
  • Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία ,σπήλαια και αρχαιολογικούς χώρους
  • Σπήλαιο Διρού (10€)
  • Διαφορά μονόκλινου 40€
  • Φόρος διαμονής
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.