Μονοήμερη : Μαίναλο- Βυτίνα-Στεμνίτσα-Δημητσάνα

Αναχωρήσεις :1/12, 8/12, 15/12, 22/12, 5/1

από € 20,00

Μονοήμερη Εκδρομή σε Μαίναλο- Βυτίνα-Στεμνίτσα-Δημητσάνα

Τιμή συμμετοχής κατ άτομο 20€

Αναλυτικό πρόγραμμα
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση ώρα 07.30. Στάση στον Ισθμό της Κορίνθου και αναχωρούμε για τη Βυτίνα χτισμένη σε υψόμετρο 1.033μ. σε μια κοιλάδα στους πρόποδες του Μαινάλου, η Βυτίνα είναι ταυτισμένη με τις ομορφιές του φθινοπώρου και του χειμώνα και υποδέχεται τους επισκέπτες της για μια ξεχωριστή απόδραση στην Ορεινή Αρκαδία. Έχει χαρακτηριστεί ως το «στολίδι του Μαινάλου». Τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια της έχουν μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία, στην οποία δεσπόζει το περίφημο μαύρο μάρμαρο της περιοχής. Μέσα από μια βόλτα στα όμορφα στενά της και τα δεντροσκέπαστα δρομάκια της θα δείτε από κοντά τις ομορφιές που συναντά κανείς στην ελληνική ύπαιθρο.
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου για να απολαύσουμε το χιόνι και να πιούμε καφέ στο σαλέ.

Συνεχίζουμε για την Δημητσάνα την Κυρά της Αρκαδίας που σε ταξιδεύει στον χρόνο. Θα δούμε την βιβλιοθήκη που λειτουργεί από το 1764 και θα επισκεφθούμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής

Επόμενη στάση στην Στεμνίτσα με τους πιο φημισμένους μεταλλοτεχνίτες της Ελλάδος, μια παραδοσιακή συντεχνία που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε το καμπαναριό –ωρολογοστάσιο στην κεντρική πλατεία που χτίστηκε από τηνιακό μαρμαρά το 1877 και τον Ναό του Αγίου Γεωργίου με τοιχογραφίες του Φώτη Κόντογλου. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, ψώνια και καφέ. Το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αθήνα και τέλος εκδρομής.

Αναχώρηση 07:30
Επιστροφή 21:00
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Επισκέψεις περιηγήσεις βάση προγράμματος
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Εισόδους σε μουσεία-αξιοθέατα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό