Μονοήμερη Εκδρομή στις Σπέτσες

Αναχώρηση : Κάθε Κυριακή Από 16/6 Έως 15/09

από € 28,00

Μονοήμερη Εκδρομή στις Σπέτσες

Κάθε Κυριακή Από 16/6 Έως 15/09

Τιμή συμμετοχής κατ άτομο 28€

 

Αναλυτικό πρόγραμμα

Συγκέντρωση στις 7:30 από τα γραφεία μας στο Σύνταγμα και αναχώρηση με ενδιάμεση στάση για το λιμάνι της Κόστα. Από εκεί θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό καΐκι για να μας μεταφέρει στο νησί των Σπετσών μέσα από μια θαλάσσια διαδρομή 15 λεπτών.

Οι Σπέτσες αποτελούν ένα από τα ομορφότερα και πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού. Δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός Ελλήνων αλλά και ξένων τουριστών. Οι Σπέτσες, το ηρωικό νησί της Επανάστασης του ’21, που γέννησε στιβαρούς καπεταναίους και «άνδρωσε» την καπετάνισσα Μπουμπουλίνα αποτελεί ένα κόσμημα στον Αργοσαρωνικό κόλπο.

Οι Σπέτσες είναι το νησί των αρωμάτων, γεγονός που το επιβεβαιώνει και το όνομα με τις ιταλικές ρίζες που οι Σπέτσες το οφείλουν στους Ενετούς, που πέρασαν και αυτοί από τα χώματα της: «Isola di Spezzie», το «μυροβόλο νησί».
Θα έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε στην ιστορική πλατεία της Ντάπιας στο λιμάνι, που αποτέλεσε το παλιό πυροβολείο και τόπο συγκέντρωσης των καπετάνιων και των αρχόντων του 1821. Λίγα μόλις βήματα από την Ντάπια βρίσκετε το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας με το μοναδικό σκαλιστό ταβάνι. Από το 1992 έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί πλέον σαν μουσείο εκθέτοντας κειμήλια του Αγώνα και προσωπικά αντικείμενα της ηρωίδας με πλήρη ξενάγηση κατά την οποία θα ακούσουμε για τη ζωή και το έργο της.

Ακόμα η εκκλησία της Αγίας Τριάδος, η παλιά μητρόπολη του νησιού, στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, το εκκλησάκι της παναγίας της Αρμάτας, η πλατεία της Μπουμπουλίνας με το άγαλμά της και το ξενοδοχείο «Ποσειδών» και το παλιό λιμάνι με τα παραδοσιακά καρνάγια που διατηρούνται μέχρι σήμερα καθώς και τα πανέμορφα κτίσματα –παλιά και νέα που διατηρούν το νησιώτικο χρώμα και την αρχιτεκτονική παράδοση είναι εκεί για να τα γνωρίσουμε.

Έχοντας ανακαλύψει το όμορφο νησί των Σπετσών και έχοντας πάρει έναν νησιώτικο αέρα θα επιβιβαστούμε πάλι σε ιδιωτικό καΐκι (17:00 η ώρα περίπου) για το λιμάνι της Κόστα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΚΑΙΚΙ ΑΠΟ ΚΟΣΤΑ ΓΙΑ ΣΠΕΤΣΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  • ΦΠΑ
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Οτι αναφέρεται ως προαιρετικό