6ήμερη – Ρουμανία (Βέλικο Τάρνοβο – Βουκουρέστι – Σινάια – Κάστρο Δράκουλα – Μπράσοβ – Σόφια- Σαντάνσκι)

Αναχωρήσεις : 26/10

από € 325,00

6ήμερη οδική εκδρομή
Αναχωρήσεις : 26/10

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο 295€

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ –ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΕΡΝΟΒΟ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και ώρα 06.00 το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Κομοτηνή. Στη συνέχεια διέλευση συνόρων, όπου θα κάνουμε στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών για κάποια ψώνια που ίσως χρειαζόμαστε, περνάμε αμέσως μετά τον έλεγχο διαβατήριων .Συνεχίζουμε για το veliko tarnovo . Το Βελίκο Τίρνοβο ή Βελίκο Τύρνοβο που σημαίνει Μέγα Τύρνοβο) είναι μία πόλη της βορειοκεντρικής Βουλγαρίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.Αναφερόμενη συχνά ως η Πόλη των Τσάρων το Βελίκο Τίρνοβο βρίσκεται στον Ποταμό Γιάντρα και είναι πασίγνωστη ως η ιστορική πρωτεύουσα της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας, προσελκύοντας πολλούς τουρίστες με τη μοναδική αρχιτεκτονική της.Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΚΟ ΤΕΡΝΟΒΟ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσουμε μία πολύ όμορφη διαδρομή μέχρι τον συνοριακό σταθμό του Ρούσε. Στο σημείο αυτό θα απολαύσουμε τον καταπληκτικό ποταμό Δούναβη από ψηλά ο οποίος είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Μετά τα σύνορα σε 70 χιλιόμετρα θα είμαστε στο Βουκουρέστι, το Παρίσι των Βαλκανίων όπως το λένε, μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ευρώπης, έδρα Ακαδημίας, μεγάλου Πανεπιστημίου, πνευματική και καλλιτεχνική μητρόπολη. Το ισχυρότερο βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη όπου μπορούμε να απολαύσουμε την ομορφιά της, να βρούμε τις διάσημες κρέμες ΑΣΛΑΝ και να αλλάξουμε χρήματα στα τοπικά ανταλλακτήρια. Μπορούμε να επισκεφτούμε και την ιστορική Μονή Σταυρουπόλεως του 1775. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρόγευμα και πλήρης ξενάγηση της Πόλης. Το Βουκουρέστι, ή Παρίσι των Βαλκανίων όπως το ονομάζουν ακόμα. Θα γνωρίσουμε το Πατριαρχείο. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του χωριού, μία καταπληκτική βόλτα κατά μήκος της λίμνης όπου θα γνωρίσουμε σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας. Θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε κατά την περιήγηση μας, το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο, την Σκιντέϊα το μοναδικό τυπογραφείο επί κουμουνιστικού καθεστώτος, την Αψίδα του θριάμβου, το μνημείο των Αεροπόρων, την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της, την πλατεία της Νίκης, και πολλά ακόμα ωραία κτήρια με ιστορία. Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Xρόνος για ελεύθερο γεύμα στα πολλά μαγαζιά που διαθέτουν από Ελληνικά και Τούρκικα φαγητά, πίτσες και πολλά Ρουμάνικα. Αφού πιούμε και τον απογευματινό καφέ μας στα πανέμορφα καφέ της παλιάς πόλης επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας να ξεκουραστούμε και το βραδάκι θα επιστρέψουμε στην παλιά πόλη να γνωρίσουμε για λίγο την νυχτερινή ζωή της πόλης. Διανυκτέρευση

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΪΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς για την ολοήμερη εκδρομή με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία καταπληκτική ημέρα. Θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή της Σινάια, έργο των Κατακουζηνών. Αργότερα πηγαίνοντας βόρεια και περίπου στα όρια Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια στην πόλη Μπραν θα επισκεφτούμε τον Πύργο του Δράκουλα. Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους για τον Βλαντ Τσέπες τον επονομαζόμενο Δράκουλα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για αναμνηστικά σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζάκια. Συνεχίζοντας τον δρόμο μας θα επισκεφτούμε την ιστορική αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπρασόφ με την διάσημη Μαύρη εκκλησία της. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΟΦΙΑ
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε νωρίς από το ξενοδοχείο μας για να έχουμε τον χρόνο να απολαύσουμε την όμορφη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια. Λίγο πριν φτάσουμε στη Σόφια θα έχουμε ένα πολύ ωραίο γεύμα πληρωμένο από το γραφείο και έτσι δεν θα χρειάζεται να ψάχνουμε στην Σόφια για εστιατόρια καταναλώνοντας τον χρόνο μας. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα θα κάνουμε μία ωραία ξενάγηση γνωρίζοντας τον καταπληκτικό ναό του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, τα παλιά ανάκτορα, την όπερα, το προεδρικό μέγαρο, την ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, κ.τ.λ.. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον πεζόδρομο και στην κλειστή αγορά για βόλτα ψώνια και φωτογραφίες. Δείπνο Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε και κατευθυνόμαστε προς την Ελλάδα. Περνώντας από το Σαντάνσκι την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους, θα μπούμε να το γνωρίσουμε. Το ΣΑΝΤΑΣΚΙ σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος 1 ώρα και 30 λεπτά για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά. Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα. Η επόμενη στάση μας θα είναι για γεύμα στο self-service της Λάρισας, και με τις ανάλογες στάσεις από εκεί και κάτω θα φτάσουμε με το καλό στη βάση μας σε μια λογική ώρα.

ΤΙΜΗ € 295

Διαφορά Μονόκλινου 130 €

* Για να ταξιδέψουμε πρέπει να έχουμε μαζί μας ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο σε ισχύ


Ωρα αναχώρησης  : 06:00
Ωρα επιστροφής : 06:00

Περιλαμβάνονται :

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ημιδιατροφή
  • Αρχηγός του γραφείου σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 – 4* Αστέρων
  • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνη

Δεν Περιλαμβάνονται :

  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Εισόδους σε μουσεία και όπου απαιτείται
  • Ποτά στα γεύματα