ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Αναχωρήσεις :27 – 29 Απριλίου 2019

από € 145,00

3ήμερη εκδρομή

Ημερομηνία: 27 – 29 Απριλίου 2019

Τιμή συμμετοχής κατ άτομο 145€ *με ημιδιατροφή

1η Μέρα:27/4 Μεγάλο Σαββάτο
Συγκέντρωση στα γραφεία μας ώρα 07.30 και αναχώρηση. Στάση στο Ισθμό της Κορίνθου. Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς.
Η μοναδική ελληνική μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται κάτω από έναν αγέρωχο και επιβλητικό βράχο 300 μέτρων. Θα μαγευτούμε από τα στενά καλντερίμια που διατρέχουν τη Μονεμβασιά από άκρη σε άκρη και θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτισμάτων. Θα περπατήσουμε στα βυζαντινά καλντερίμια και θα επισκεφτούμε το Μουσείο, το ναό του Ελκόμενου Χριστού που βρίσκεται στην πλατεία του κάστρου, την Παναγία Χρυσαφίτισσα και το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου. Δεν θα παραλείψουμε (όσοι αντέχουν) να ανεβούμε στην Άνω Πόλη για να επισκεφτούμε την εκκλησία.
Άφιξη στη Σπάρτη, σύγχρονη πόλη με καλή ρυμοτομία, απλωμένη στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Ευρώτα, στην ίδια θέση όπου βρισκόταν η αρχαία Σπάρτη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μεταφορά για την Ανάσταση σε εκκλησία της περιοχής. Αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα 28/4 Κυριακή του Πάσχα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση στο πανέμορφο μοναστήρι των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.
Το μεσημέρι Πασχαλινό Γεύμα με σουβλιστά αρνιά και γλέντι με μουσική και χορό σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής. Το απόγευμα θα απολαύσουμε τον καφέ και την βόλτα μας στην Καλαμάτα. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: 29/4 Δευτέρα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Πρώτη μας στάση το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας, η φημισμένη καστροπολιτεία του Μυστρά που είναι χτισμένη σε φυσικά οχυρή θέση, σε ένα λόφο του Ταϋγέτου. Έμπειρος τοπικός ξεναγός θα μας ξεναγήσει στην μαγική αυτή πολιτεία το τελευταίο κάστρο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας Συνεχίζουμε για τα Σπήλαια του Δυρού ένα από τα καλύτερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Η διαδρομή αρχίζει με βαρκάδα για 1200 μέτρα περίπου και διαρκεί γύρω στη 1 ώρα. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό στη ακροθαλασσιά του Γυθείου. Δοκιμάστε τα Λούπινα και τα παραδοσιακά γλυκά του τόπου. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τέλος εκδρομής.

 

Included
  • Μεταφορές με πολυτελή Πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο SPARTA INN στην Σπάρτη
  • Δύο πρωινά σε μπουφέ
  • Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και Πασχαλινό γεύμα
  • ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ από έμπειρο συνοδό του γραφείου μας!
  • Ξενάγηση στον Μυστρά από τοπικό διπλωματούχο ξεναγό
  • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης
Not Included
  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό