6ήμερη – Μικρασιατικά Παράλια (Σμύρνη, Αϊβαλί, Βουρλά, Αλάτσατα, Τσεσμέ, Χίος)

Αναχωρήσεις : 4 /10/19

από € 325,00

6ήμερη οδική εκδρομή
Αναχωρήσεις : Παρασκευή 4/10

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο 325€

Παρασκευή 4/10/19
Αναχώρηση το απόγευμα από τον Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο για την Χίο. Αναχώρηση του πλοίου στις 20:00.

Σάββατο 5/10/19
Άφιξη τα ξημερώματα στο λιμάνι της Χίου και αργότερα αναχώρηση για Τσεσμέ και άφιξη σε περίπου 40 λεπτά. Συνεχίζουμε και στην διαδρομή για Σμύρνη κάνουμε στάση στα Αλάτσατα σε 15 χιλιόμετρα για να δούμε παλιά ελληνικά σπίτια ανακαινισμένα που δίνουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Δεύτερη στάση στα Βουρλά σε 40 χιλιόμετρα επίσης παλιό ελληνικό χωριό και θα επισκεφθούμε το σπίτι του Σεφέρη. Αναχώρηση για Σμύρνη σε 40 χιλιόμετρα. Πανοραμική ξενάγηση της Πόλης. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού στην Πλατεία Κονάκ ο οποίος χτίστηκε το 1901 από τον Σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ. Συνεχίζουμε για την κλειστή αγορά της Πόλης HISAR ONU. Θα περπατήσουμε στις κλειστές στοές της Αγοράς και το Χάνι Αμπατζιόγλου. Επίσκεψη στο ιστορικό ασανσέρ στο Καραντάσι το οποίο κατασκευάστηκε το 1907. Ενδιάμεση στάση για φαγητό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Συνεχίζουμε για την Πούντα και το Κορδελιό (Καρσιγιακά) περνώντας από Μπουντζά και Μπουρνόβα όπου θα περιδιαβούμε στα δρομάκια εκεί που ο χρόνος λες και έχει σταματήσει στην άλλοτε ελληνική Σμύρνη. Στο Κορδελιό θα περπατήσουμε στην παραλία της πόλης και θα θαυμάσουμε τα εναπομείναντα ελληνικά σπίτια. Επίσκεψη στην Ελληνιστική-Ρωμαϊκή Αγορά η οποία χτίστηκε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

Κυριακή 6/10/19
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Έφεσο (περίπου 80 χιλιόμετρα). Άφιξη-ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου. Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της ένδοξης αρχαίας πόλης και θα περπατήσουμε στην πανέμορφη πλακόστρωτη λεωφόρο της. Επίσκεψη και προσκύνημα στον Τάφο της Παναγίας της Εφέσου. Μετά στάση για φαγητό. Αναχώρηση για το χωριό Κιρκιντζές (Sirince), το χωριό της συγγραφέως Διδώς Σωτηρίου όπου ο χρόνος έχει σταματήσει σε μια άλλη εποχή τότε που το χωριό ήταν αμιγώς ελληνικό. Εκεί γυρίστηκε και η γνωστή τηλεοπτική σειρά «Ματωμένα χώματα». Επιστροφή στην Σμύρνη ,δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση .

Δευτέρα 7/10/19
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Αϊβαλί .Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη και στα πανέμορφα Μοσχονήσια .Ελεύθερος χρόνος, περιήγηση της πόλης ,επιστροφή στο ξενοδοχείο .Δείπνο και διανυκτέρευση .

Τρίτη 8/10/19
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερες ώρες στην Σμύρνη Αναχώρηση για τον Τσεσμέ .Με καραβάκι περνάμε απέναντι στην Χίο και ώρα 22.00 επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση για τον Πειραιά .

Τετάρτη 9/10/19
Το πρωί άφιξη στον Πειραιά και τέλος εκδρομής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 325 €


Ωρα αναχώρησης  : 20:00
Ωρα επιστροφής : 20:00

Περιλαμβάνονται :

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς-Χίος-Τσεσμέ-Χίος –Πειραιάς σε οικονομική θέση
  • Πολυτελές πούλμαν για όλη την διαδρομή
  • Ξενοδοχεία 4 αστέρων με μπουφέ πρωινό
  • Ημιδιατροφή στην Τουρκία
  • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό-ελληνόφωνο ξεναγό
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν Περιλαμβάνονται :

  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και όπου απαιτείται
  • Ποτά, Φιλοδωρήματα