ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχωρήσεις :  26 – 31 Απριλίου 2019

από € 295,00

6 ήμερη οδική εκδρομή
Ημερομηνία: 26 – 31 Απριλίου 2019

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο 295€

1η Μέρα
Αθήνα – Κομοτηνή

Συγκέντρωση ώρα 07.00 και αναχώρηση με πολλές ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η Μέρα
Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο, διέλευση συνόρων και άφιξη στην Πόλη. Καθ οδόν στάση στην Ραιδεστό όπου θα έχουμε το γεύμα του γραφείου μας με τα διάσημα κεφτεδάκια της Ραιδεστού και όχι μόνο. Διασχίζοντας τα Βυζαντινά τείχη του Επταπυργίου επίσκεψη στο Μπαλουκλί όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Πατριαρχών και προσκύνημα στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το τσάι μας στον λόφο του Πιέρ Λοτί θαυμάζοντας την θέα που σου κόβει την ανάσα ακλουθώντας τον Γάλλο συγγραφέα που έζησε εκεί τον προηγούμενο αιώνα.
Μια αναγνωριστική βόλτα στην Πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα
Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό επίσκεψη και ξενάγηση στην θρυλική Αγία Σοφία, το Παλάτι των Σουλτάνων Τοπ Καπί, το μπλε τζαμί (Σουλτάν Αχμέτ), τον βυζαντινό ιππόδρομο όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου και ο χάλκινος τρίποδας των Δελφών και το Βυζαντινό Υδραγωγείο όπου σήμερα ονομάζεται Γερεμπατάν. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ – προαιρετική εκδρομή στην Τζάμλιτζα για ένα παραδοσιακό τσάι η καφέ στο λόφο της Τζάμλιτζας με απεριόριστή θέα της Κωνσταντινούπολης, στο προάστιο Σκούταρι και παίρνοντας ένα μικρό καραβάκι θα περάσουμε στον Πύργο του Λεάνδρου για να τον δούμε από κοντά και να θαυμάσουμε την επιγραφή στην οροφή του Φάρου που διατηρείται μέχρι και σήμερα και γράφει ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο.
Απολαύστε ένα γλυκό στο περίφημο ζαχαροπλαστείο SARAY στον πεζόδρομο του Πέραν η δοκιμάστε μύδια τηγανητά στην Ψαραγορά BALIK PAZAR και στην Στοά Χρηστάκη, διασκεδάζοντας παρέα με τους Κωνσταντινουπολίτες και τους πλανόδιους μουσικούς. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο Επίσκεψη και ξενάγηση στο παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ.
Στην συνέχεια περνώντας την Κρεμαστή Γέφυρα του Βοσπόρου μετάβαση στα Πριγκηπόνησα, τα 4 νησιά διαμάντια, Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη και Πρίγκηπο. Στη Χάλκη θα επισκεφθούμε την περίφημη θεολογική Σχολή και στην Πρίγκηπο θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά. Ελεύθερος χρόνος για να κάνετε μια βόλτα με τις άμαξες στο νησί. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στην παραλία της Πριγκήπου. Επιστροφή στην Πόλη. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Ακολουθεί επίσκεψη και προσκύνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την εκκλησία των Βλαχερνών όπου για πρώτη φορά εψάλλει ο Ακάθιστος ύμνος.
Προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο για να απολαύσουμε τα χιλιοτραγουδισμένα στενά του. Μια μοναδικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή διακοσμημένη με τις υπέροχες <<Γυάλινες>> Βίλες στις όχθες του Βοσπόρου.
Στάση στην Κλειστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί)
Ελεύθερες ώρες στην διάθεσή σας για τα τελευταία σας ψώνια. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και αναχώρηση για την Κομοτηνή. Διέλευση συνόρων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η Μέρα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.

Διαφορά μονοκλίνου: 100€

 • Included
  Όλη την διαδρομή με πολυτελή υπερυψωμένα κλιματιζόμενα πούλμαν
  Δύο διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα με μπουφέ πρωινό
  Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Ramada hotel 5* στην πλατεία ταξίμ με μπουφέ πρωινό
  Τρία γεύματα στην Κων/πολη
  Την κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα ( δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο του καραβιού 10 € )
  Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  Αρχηγός – Ελληνόφωνος ξεναγός
  Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής ευθύνης
 • Not Included
  1.Εισόδους μουσείων 2.Ποτά, φιλοδωρήματα 3.ότι αναφέρεται ως προαιρετικό