Μονοήμερη : ΚΑΣΤΟΡΙΟ

Αναχωρήσεις : 21 Απριλίου 2019

Επόμενες αναχωρήσεις:  1/5 (Πρωτομαγιά)

από € 20,00

Μονοήμερη εκδρομή

Ημερομηνία: Κυριακή 21 Απριλίου 2019
Επόμενες αναχωρήσεις:  1/5 (Πρωτομαγιά)
Τιμή συμμετοχής κατ άτομο 20€

Αναλυτικό πρόγραμμα
Συγκέντρωση στα γραφεία μας Φιλελλήνων ώρα 07.10 και αναχώρηση ώρα 07.30
Πρώτη στάση για καφέ στην Αρδάμη (180 χιλιόμετρα από την Αθήνα ) Η διαδρομή είναι πανέμορφη διότι ακολουθούμε την παλιά εθνική απολαμβάνοντας παραδοσιακά χωριά και μια φύση που σε μαγεύει.
Τα χωριά ΠΑΡΔΑΛΗ, ΚΟΝΙΔΙΤΣΑ, ΣΕΛΑΣΙΑ, ΠΕΛΑΝΑ είναι κάποια από τα πολλά χωριά που θα συναντήσουμε στο πέρασμα μας
‘Και επιτέλους φθάνουμε εκεί Που ο Θεός αγαπούσε το χαβιάρι, στο ΚΑΣΤΟΡΙΟ
Το Καστόριο είναι ένα καταπράσινο ορεινό χωριό με καταπληκτική αρχιτεκτονική πανέμορφη πλατεία, σε υψόμετρο 500 μέτρα, στην βόρεια πλευρά του Ταϋγέτου στον νομό Λακωνίας. Έχει παραδοσιακά εστιατόρια. καφέ και καταστήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε ντόπια προϊόντα (ελαιόλαδο, παξιμάδια, καρύδια, κάστανα και από το ιχθυοτροφείο χαβιάρι, καπνιστές και φρέσκες πέστροφες και σολομούς. Τα χωριά γύρω από το Καστόριο είναι το Γεωργίτση, η Αλευρού. η Πελάνα όπου πρόσφατα ανακαλύφθηκαν οι βασιλικοί τάφοι και τα ανάκτορα με την ακρόπολη του βασιλιά Μενελάου η του Τυνδάρεω.
Μεταξύ άλλων θα δούμε τις πηγές του Αγίου Μάμμα, τον παλαιό νερόμυλο, το ιχθυοτροφείο πέστροφας και Σολωμού όπου παράγεται το πρώτο χαβιάρι στην Ελλάδα, (Ήταν αυτοί που βοήθησαν στην κινηματογραφική παραγωγή της ταινίας Ο Θεός αγαπούσε το χαβιάρι) Θα περπατήσουμε στην γέφυρα και στις όχθες του του Κάστορα ποταμού που διασχίζει το Φαράγγι του Κάστορα με μονοπάτια πεζοπορίας όπου θα θαυμάζουμε την πλούσια βλάστηση από καστανιές και καρυδιές σε ένα μοναδικό τοπίο.
Θα επισκεφτούμε την μικρή εκκλησία της ΜΙΣΟΣΠΟΡΙΤΙΣΣΑ κτισμένη μέσα σε σπηλιά που ήταν ασκητήριο του Αγίου Θεοκλήτου.
Απολαύστε φαγητό μεσημεριανό στα παραδοσιακά ταβερνάκια με πιάτα της ώρας, πέστροφες από το ιχθυοτροφείο, κόκορα κρασάτο και πολλές άλλες παραδοσιακές νοστιμιές
Στην επιστροφή επίσκεψη στο Ναύπλιο για καφεδάκι και τέλος στο σπιτάκι μας με της καλύτερες εντυπώσεις από αυτήν την άγνωστη πλευρά του Ταϋγέτου.

Αναχώρηση 07:30
Επιστροφή 20:30
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Αρχηγός – Ξεναγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Oτι αναφέρεται ως προαιρετικό