ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αναχωρήσεις :26 – 29 Απριλίου 2019

από € 195,00

4ήμερη εκδρομή

Ημερομηνία: 26 – 29 Απριλίου 2019

Τιμή συμμετοχής κατ άτομο 195€ *με ημιδιατροφή

1Η ΜΕΡΑ Μ.Παρασκευή: ΑΘΗΝΑ –ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ 
Συγκέντρωση στο γραφείο μας Φιλελλήνων 3 στο Σύνταγμα ώρα 07.00 και αναχώρηση ώρα 07.30. Με ενδιάμεσες στάσεις από Καρδίτσα, Τρίκαλα θα καταλήξουμε για γεύμα στην όμορφη Καλαμπάκα στα ριζά των Μετεώρων. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Άφιξη το απόγευμα στη Καστοριά. Παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου στην Καστοριά. Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο στο ξενοδοχείο μας με νηστήσιμα. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ Μ.Σάββατο: ΚΑΣΤΟΡΙΑ -ΠΡΕΣΠΕΣ – ΨΑΡΑΔΕΣ – ΑΓ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ
Μετά το πρωινό, η σημερινή μας διαδρομή θα μας φέρει σ’ έναν από τους προστατευόμενους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας μας, τις Πρέσπες. Η ΜΙΚΡΗ και Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ είναι τα υγρά σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και πρώην Γιουγκοσλαβίας και χωρίζονται μεταξύ τους από μια στενή λωρίδα προσχώσεων που έχει δημιουργηθεί από το ρεύμα του Αγίου Γερμανού. Στη Μικρή Πρέσπα με νερά ρηχά και ήρεμα διαβιούν οι αργυροπελεκάνοι. Ξεκινάμε με πρώτη μας επίσκεψη στον ΑΓΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟ κεφαλοχώρι με πέτρινα αρχοντικά, σε υψόμετρο 1.100 μέτρα στο όρος Βαρνούντα όπου θα δούμε τον ομώνυμο ναό με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα. Στη συνέχεια θα πάμε στο τελευταίο και μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, πριν τα’ Αλβανικά σύνορα, τους ΨΑΡΑΔΕΣ για επίσκεψη στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, του 19ου αιώνα. Στη Μικρή Πρέσπα στο κέντρο της βρίσκεται το μικροσκοπικό νησί του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ που επί πολλά χρόνια όταν πάγωνε η λίμνη οι δυσκολίες των λιγοστών κατοίκων ήταν τεράστιες ενώ τώρα με τη νέα πλωτή γέφυρα είναι καλύτερα. Εμείς θα πάμε στο νησάκι με τις είκοσι τρεις βυζαντινές εκκλησίες και θα επισκεφθούμε αυτήν που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ερειπωμένη εκκλησία του Αγίου Αχίλλειου του 11ου αιώνα. Κατόπιν επιστροφή στην Καστοριά στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφη Καστοριά η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα με πολλά παλιά αρχοντικά και περίπου 60 βυζαντινές εκκλησίες. Ένας περίπατος στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της λίμνης με τα πλατάνια τους γλάρους τις παραδοσιακές βάρκες τις πλατιές χωρίς καρίνα και την ηρεμία του τοπίου που θα μας μείνουν αξέχαστα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα για ξεκούραση. Το βράδυ θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Ασβεστοχωρίου για την Ανάσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να φάμε μαγειρίτσα και διάφορα άλλα εδέσματα. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: Κυριακή του Πάσχα ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΔΙΣΠΗΛΙΟ 
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Γνωριμία με την Καστοριά την « πρωτεύουσα της γούνας», με την πανέμορφη λίμνη, τα παλιά αρχοντικά με τη αξιόλογη αρχιτεκτονική την πόλη, στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας. Επίσκεψη στην περίφημη Μονή Μαυριώτισσας κοντά στην λίμνη, στο σπήλαιο του Δράκου και στο Δισπηλιό μικρό παραλίμνιο χωριό λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την Καστοριά όπου υπάρχει η αναπαράσταση νεολιθικού λιμναίου οικισμού. Επιστροφή και ελεύθερος χρόνος στο ΝΤΟΛΤΣΟ –την πανέμορφη παλιά πόλη της Καστοριάς. Το μεσημέρι γεύμα με αρνιά και σούβλες στο ξενοδοχείο μας συνοδεία μουσικής. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφεδάκι και βόλτες στις όχθες της λίμνης.

4η μέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Νυμφαίο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους φυσιολάτρες και ζωόφιλους. Θα επισκεφτούμε το πανέμορφο ΝΥΜΦΑΙΟ και το ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ». Το Νυμφαίο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός χτισμένος σε υψόμετρο 1.350 μέτρα αποτελεί Πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης με ήπιο τουρισμό και προστασία περιβάλλοντος. Μαγικό τοπίο για περιπάτους. Από το χωριό, με ένα μονοπάτι φαρδύ πλακόστρωτο – 1χλμ. – όσοι θέλουν θα πάνε πεζοί στο Περιβαλλοντικό κέντρο «Αρκτούρος». Μέσα σε δάση οξιάς και σε έκταση 100 στρεμμάτων φιλοξενούνται ζώα που αδυνατούν να επιβιώσουν και να ενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον. Υπάρχει ειδικό περίπτερο και ξεναγός που ενημερώνει (προαιρετικά) και οδηγεί τους επισκέπτες στο χώρο φιλοξενίας των ζώων. Εμπειρία μοναδική. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και τέλος εκδρομής.

 

Included
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο LOGGAS HOTEL 4* στην Καστοριά με πρωινό μπουφέ
  • Νηστίσιμο δείπνο την Μεγάλη Παρασκευή
  • Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα αρνί και κοκορέτσι
  • Πασχαλινό γεύμα με Αρνιά στη σούβλα και γλέντι στην αυλή του ξενοδοχείου μας
  • Αρχηγός – ξεναγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Not Included
  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό