Κωνσταντινούπολη – Προύσα

Αναχωρήσεις : 13/8

από € 365,00

7ήμερη οδική εκδρομή
Αναχωρήσεις : 13/8

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο 365€

1η μέρα: Αθήνα : Κομοτηνή
Συγκέντρωση ώρα 07.10 στα γραφεία μας Φιλελλήνων 3 στο Σύνταγμα και αναχώρηση για την Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις .Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Διανυκτέρευση .
2η μέρα Κομοτηνή Κωνσταντινούπολη
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση .Διέλευση συνόρων .Στάση για γεύμα στην Ραιδεστό .. Άφιξη στην Πόλη ..Διασχίζοντας τα Βυζαντινά τείχη του Επταπυργίου επίσκεψη στο Μπαλουκλί όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Πατριαρχών και προσκύνημα στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το τσάι μας στον λόφο του Πιέρ Λοτί θαυμάζοντας την θέα που σου κόβει την ανάσα ακλουθώντας τον Γάλλο συγγραφέα που έζησε εκεί τον προηγούμενο αιώνα .
Μια αναγνωριστική βόλτα στην Πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια.. Δείπνο στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κων/πολη:
Μετά το πρωινό επίσκεψη και ξενάγηση στην θρυλική Αγία Σοφία, το Παλάτι των Σουλτάνων Τοπ Καπί , το μπλε τζαμί (Σουλτάν Αχμέτ), τον βυζαντινό ιππόδρομο όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου και ο χάλκινος τρίποδας των Δελφών και το Βυζαντινό Υδραγωγείο όπου σήμερα ονομάζεται Γερεμπατάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο.
Απολαύστε ένα γλυκό στο περίφημο ζαχαροπλαστείο SARAY στον πεζόδρομο του Πέραν η δοκιμάστε μύδια τηγανητά στην Ψαραγορά BALIK PAZAR και στην Στοά Χρηστάκη ,διασκεδάζοντας παρέα με τους Κωνσταντινουπολίτες και τους πλανόδιους μουσικούς . Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κων/πολη: Πριγκηπόνησα Χάλκη –Πρίγκηπος
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση .Επίσκεψη και ξενάγηση στο παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ .
Στην συνέχεια περνώντας την Κρεμαστή Γέφυρα του Βοσπόρου μετάβαση στα Πριγκηπόνησα, τα 4 νησιά διαμάντια, Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη και Πρίγκηπο. Στη Χάλκη θα επισκεφθούμε την περίφημη θεολογική Σχολή και στην Πρίγκηπο θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά. Ελεύθερος χρόνος για να κάνετε μια βόλτα με τις άμαξες στο νησί. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στην παραλία της Πριγκήπου.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο .Απόγευμα ελεύθερο .
Απολαύστε την βόλτα σας στο Πέρα Εδώ βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Τριάδας πρόσφατα ανακαινισμένη –η εκκλησία της Παναγίας του Σταυροδρομίου καθώς και το πιο διάσημο χαμάμ της Πόλης το GALATASARAY HAMAM . Σήμερα το βράδυ προτείνουμε ταβέρνα με μουσική ,φολκλορικό πρόγραμμα και χορό της κοιλιάς με χανουμάκια για ατέλειωτη διασκέδαση .Διανυκτέρευση

5η μέρα -Κων/πολη Προύσα
Πρωινό στο ξενοδοχείο Ακολουθεί επίσκεψη και προσκύνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την εκκλησία των Βλαχερνών όπου για πρώτη φορά εψάλλει ο Ακάθιστος ύμνος.
Προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο για να απολαύσουμε τα χιλιοτραγουδισμένα στενά του .Μια μοναδικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή διακοσμημένη με τα υπέροχα «Γιαλί» –βίλλες στις όχθες του Βοσπόρου ..
Αναχώρηση για την Προύσα . Άφιξη στην Προύσα μέσω νέας διαδρομής και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην πράσινη Προύσα .Θα δούμε το Πράσινο Τζαμί ,τον τάφο του Καραγκιόζη και ελεύθερες ώρες στην περίφημη κλειστή αγορά που περιβάλει ένα πανέμορφο αίθριο με γραφικά κεντράκια για να ξεκουράζεται ο κόσμος μετά τα ψώνια του .Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η μέρα: Προύσα-Ελλάδα
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο.
Αναχώρηση για την Ελλάδα .Διέλευση συνόρων .Άφιξη Κομοτηνή η Ξάνθη .Τακτοποίηση στα δωμάτια .Διανυκτέρευση .

7η μέρα Ξάνθη η Κομοτηνή –Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο .Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις Άφιξη αργά το απόγευμα και τέλος διαδρομής .

Διαφορά μονοκλίνου: 125€


Ωρα αναχώρησης  : 07:10
Ωρα επιστροφής : 07:10

Περιλαμβάνονται :

 • Όλες τις μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα
 • Τρείς διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στην Κων/πολη με μπουφέ πρωινό και μία διανυκτέρευση στην Προύσα σε ξενοδοχείο 4 αστέρων κεντρικό με πρωινό και βραδινό σε μπουφέ
 • Τρία γεύματα στην Κων/πολη
 • Την κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα –Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο των πλοίων 10 Ευρώ
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός διπλωματούχος Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται :

 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Εισόδους μουσείων
 • Ποτά, Φιλοδωρήματα