Μονοήμερη : Αγία Θεοδώρα Βάστας – Αγία Φωτεινή- Σπήλαιο Κάψια

Αναχωρήσεις : Κυριακή 21 Απριλίου 2019 , 1/5(Πρωτομαγιά)

από € 20,00

Μονοήμερη Εκδρομή στην Αγία Θεοδώρα Βάστας – Αγία Φωτεινή- Σπήλαιο Κάψια

Ημερομηνία: Κυριακή 21 Απριλίου 2019
Επόμενες Αναχωρήσεις: 1/5(Πρωτομαγιά)
Τιμή συμμετοχής κατ άτομο 20€

Αναλυτικό πρόγραμμα
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07.30 το πρωί στα γραφείο μας Φιλελλήνων 3 στο Σύνταγμα. Στάση στον Ισθμό της Κορίνθου. Θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Κάψια ένα θαύμα στα έγκατα της γης. Οι ειδικοί το έχουν κατατάξει στον εκλεκτό κατάλογο των δέκα πιο αξιόλογων σπηλαίων της ελληνικής επικράτειας. Το σπήλαιο αποδεικνύεται βιβλίο καταγραφής γεωλογικών συμβάντων. Πάνω του έχει αφήσει πιστοποιημένα ίχνη μιας μεγάλης πλημμύρας. Ταυτόχρονα έρχονται στο φως μέσα από τα βάθη της γης λυχνάρια, εργαλεία, θραύσματα οστών που διηγούνται την ιστορία της επιβίωσης.
Ένας από τους χώρους του σπηλαίου της Κάψιας έχει το όνομα «η αίθουσα των θαυμασίων». Χρώματα εκρηκτικά, κόκκινα, κίτρινα και γαλάζια δημιουργούν ένα έργο τέχνης απαράμιλλης ομορφιάς φτιαγμένο από την ίδια τη φύση. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες, νερά που ακινητούν στην ησυχία της γης, χρώματα και σχέδια και η ζωντανή ψυχή του πλανήτη δημιουργούν μια πραγματικότητα που δεν τη χωράει ο νους του ανθρώπου.
Συνεχίζουμε για την ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ και επίσκεψη στην εκκλησία της ΑΓ.ΦΩΤΕΙΝΗΣ (ιδιόμορφης αρχιτεκτονικής), στον Αρχαιολογικό χώρο και το πηγάδι του Ιακώβου, όπου σύμφωνα με την παράδοση συναντήθηκε η Αγία Φωτεινή με το Χριστό.
Στη συνέχεια αναχωρούμε για το εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ. Σε μια μαγευτική διαδρομή και σε μια ρεματιά με πυκνό δάσος από θεόρατες βαλανιδιές θα αντικρίσουμε το μυστήριο που περιβάλει την σκεπή της εκκλησίας και θα δούμε τον παραδοσιακό νερόμυλο στις όχθες του Πάμισου ποταμού. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής.Το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με στάση στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ για καφέ. Άφιξη στην Αθήνα και τέλος εκδρομής.

Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης