9ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ-ΒΕΛΙΓΡΑ∆Ι – ΒΟΥ∆ΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

€ 545,00

          9ΗΜΕΡΗ  ΟΔΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΠΟΛΩΝΙΑ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ-ΒΕΛΙΓΡΑ∆Ι – ΒΟΥ∆ΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣEIΣ :  16/7, 13/8, 28/10, 24/12

ΤΙΜΗ: 545 ‎€

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η  ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΣΕΡΒΙΑ ( 900  χλμ περίπου)

Συγκέντρωση και αναχώρηση για ΣΕΡΒΙΑ. Στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό  και συνεχίζουμε  για το σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων-ταυτοτήτων και αναχώρηση για την Σερβία όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο  στην  ευρύτερη περιοχή , τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΣΕΡΒΙΑ – ΒΟΥ∆ΑΠΕΣΤΗ  (  560  χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για Βουδαπέστη.   Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι και προσπερνώντας το Νόβισαντ μας οδηγεί στα σύνορα Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Το απόγευμα το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την Μαγυάρικη πρωτεύουσα, που την χωρίζει ο Δούναβης και την ενώνουν οι πανέμορφες γέφυρές του. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο σας προτείνουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Φωταγωγημένο Δούναβη συνοδεία του ξεναγού μας. Μέσα από το πλοιάριο θα θαυμάσετε τα μεγαλοπρεπή κτήρια και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πανέμορφης Βουδαπέστης. Διανυκτέρευση..

3η ΜΕΡΑ: ΒΟΥ∆ΑΠΕΣΤΗ –– ΚΡΑΚΟΒΙΑ  (  398 χλμ )

Πρωινό και  θα αρχίσουµε την ξενάγηση από την µνηµειώδη πλατεία των Ηρώων µε το µνηµείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό ναό του ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ, την λεωφόρο της ∆ηµοκρατίας µε την ΟΠΕΡΑ και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα µε την Πέστη. Αµέσως µετά θα περάσουµε στη Βούδα όπου θα θαυµάσουµε το Κάστρο, το άγαλµα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του ΑΓ. ΜΑΤΤΙΑ (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες). Αναχώρηση για την Κρακοβία. Θα διατρέξουµε όλη την χώρα και θα έχουµε στάση και σχετική παραµονή στην όµορφη Banska Bystrica. Συνεχίζουμε για την παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Κρακοβία. είναι µια από τις πιο κοµψές πόλεις της Ευρώπης, µε ηλικία πάνω από 1,000 χρόνια. Θεωρείται η καρδιά & η ψυχή της Πολωνίας, πατρίδα πολλών από τους σατανικότερους καλλιτέχνες, συγγραφείς, µουσικούς, σκηνοθέτες & έδρα ενός από τα πιο παλιά πανεπιστήµια του κόσµου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωµάτια.  ∆είπνο.  ∆ιανυκτέρευση.

4η  ΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ  ΠΟΛΗΣ  – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ (  15 χλμ Χ  2 )

Πρωινό και περιήγηση της Κρακοβίας. Είναι µια από τις λίγες µεγάλες πόλεις της Πολωνίας που δεν καταστράφηκαν από τους παγκόσμιους πολέµους του 20ου αι. & η άριστα διατηρημένη Πλατεία της Αγοράς & ο λόφος του Κάστρου την κάνουν πιο δελεαστική πόλη. Σχεδόν όλα τα αξιοθέατά της µπορεί να τα δει κανείς περπατώντας, αφού οι πιο πολλοί δρόµοι της παλιάς πόλης είναι πεζόδροµοι. Παρ’ όλο το ιστορικό της παρελθόν που καθρεφτίζεται στις εκκλησίες, τα µουσεία, τα µνηµεία, η Κρακοβία είναι µια σύγχρονη, ζωντανή πόλη. Στη συνέχεια, αναχώρηση για εκδροµή στα αλατωρυχεία. Τα ηλικίας 700 χρόνων αλατωρυχεία είναι στη Βιέλιτσκα, προστατευόµενα από την UNESCO, 15 χλµ. Ν.Α της Κρακοβίας & αποτελούν µια εκπληκτική, υπόγεια εµπειρία. Τα αλατωρυχεία της αποτελούν µοναδικό κειµήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, µικρές φωσφορίζουσες λίµνες και τα ξύλινα υποστυλώµατα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήµατα µαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο µια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσµο, εδώ και αιώνες να θαυµάσουν αυτό το µοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στην Κρακοβία. ∆είπνο.  ∆ιανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ ( 385 χλμ )

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλµαν και αναχώρηση για το Άουσβιτς. θα επισκεφτούμε το µμουσειακό χώρο Άουσβιτς/Μπιρκενάου, ένα από τα µμεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτοµα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέµου. Άφιξη το απόγευµα στην Βαρσοβία, αρχαία πρωτεύουσα των δουκών της Μαζοβίας, που βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σατανικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές µνηµείων ανά τον κόσµο.

6η ΜΕΡΑ : ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούµε µεταξύ άλλων , την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγµα µπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σηµεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το µνηµειώδες Παλάτι Πολιτισµού και Επιστήµης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το µπαλέτο, το µπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα οµορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που  τιµήθηκε µε Νόµπελ, το άγαλµα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Στο ελεύθερο απόγευµα επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο  Πολυκατάστημα Bracia Jablowscy, µε πολλές σύγχρονες φίρµες, ή απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόµα να περπατήσετε κατά µήκος της δυτικής όχθης του ποταµού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού. Δείπνο. Διανυκτέρευση

7η ΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ  ( 678  χλμ )

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ την ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ. Η Σλοβακία κατοικείται από τους Σλοβάκους εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια. Οι Ούννοι κατέκτησαν τη Σλοβακία όπως και οι Ούγγροι αργότερα, οι οποίοι έµειναν στη χώρα για 1000 περίπου χρόνια, και την προσάρτησαν στη μοναρχία της Αυστροουγγαρίας. Το 1918 σχηµάτισαν µε τους Τσέχους το κράτος της Τσεχοσλοβακίας. Οι Σλοβάκοι πίεσαν για µεγαλύτερη αυτονοµία, µε αποτέλεσµα τον Ιανουάριο του 1993, η Τσέχικη και Σλοβάκικη συνοµοσπονδία να γίνουν δύο αυτόνοµα κράτη. Ο χρυσός υπήρξε για πολλά χρόνια ο πλούτος της χώρας. Μέχρι και το 1918 έφτιαχναν χρυσά δουκάτα στην Κρέµνιτσα. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης στο οποία θα θαυµάσουµε το κάστρο, τον καθεδρικό ναό, το θέατρο, την όπερα, και την θαυμάσια αγορά. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωµάτια. ∆είπνο.  ∆ιανυκτέρευση.

8η  ΜΕΡΑ : ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ –  ΣΕΡΒΙΑ (700  χλμ )

Πρωινό και αναχώρηση για το  Βελιγράδι. Πρώτη στάση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Επίσκεψη  στο  Ναό  του  Αγίου  Σάββα  Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σηµείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει µμετατραπεί σε ένα µεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό µμουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταµούς ∆ούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία ∆ηµοκρατίας, µια µεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία µε όµορφα κτίρια. Θα δούµε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που µοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνοµα του σηµαίνει «ατρόµητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωµατικού συστήµατος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωµανούς, ο πύργος χρησιµοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η μετατροπή του πύργου σε µμουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας µµεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Αναχώρηση για  το  ξενοδοχείο  στην  ευρύτερη  περιοχή της  Σερβίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ: ΣΕΡΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ   (900  χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη µε τις βαλίτσες γεµάτες µε τις καλύτερες αναµνήσεις από το ταξίδι.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις µε πολυτελή πούλµαν  όπως αναφέρονται
  • ∆ιαµονή σε ξενοδοχεία 3*  στην Σερβία  και  4*  Στην Βουδαπέστη  στην Βαρσοβία  στην  Κρακοβία και Μπρατισλάβα ΚΕΝΤΡΙΚΑ
  • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Τοπικοί Ελληνόφωνοι ξεναγοί όπου χρειάζεται
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελµατικής ευθύνης TOUR OPERATOR

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

  • ∆ηµοτικοί φόροι
  •  είσοδοι σε µουσεία & πόλεις, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήµατα
  • ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • check point πόλεων και διελεύσεις (25€)

 


*Η ανωτέρω ροή των εκδροµών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του

 

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ∆ΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

facebook.com/fairworld.gr

τηλ: 6982906365

E mail: info@fairworld.gr

Μακεδονίας 25 Πέραμα ΤΚ18863

Τηλ:  +(30) 210 52 39 354 – 341

Σημείωση

Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.