6ΗΜΕΡΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ ΛΕΤΣΕ- ΤΑΡΑΝΤΑΣ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ- ΟΤΡΑΝΤΟ- ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ

6ΗΜΕΡΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΛΕΤΣΕ- ΤΑΡΑΝΤΑΣ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ- ΟΤΡΑΝΤΟ- ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ

ΤΙΜΗ:395€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :  21/04

Facebook : FairWorld Travel GR

Τηλέφωνο Επικονωνίας; 6982906365

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ COVID 19:

 

Για την επιβίβαση σας στο πούλμαν θα πρέπει να προσκομίσετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος P.C.R Test ή Rapid Test της προηγούμενης ημέρας.

€ 395,00

6ΗΜΕΡΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΛΕΤΣΕ- ΤΑΡΑΝΤΑΣ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ- ΟΤΡΑΝΤΟ- ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ :  21/04

 

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ Ή ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Αναχώρηση το πρωί από Πειραιά/Αθήνα για την Ηγουμενίτσα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα ΜΠΑΡΙ – ΛΕΤΣΕ

Άφιξη στο λιμάνι .Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το μοναδικής ομορφιάς χωριό ΆΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ (στα ιταλικά σημαίνει «όμορφο δέντρο»), πόλη χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, όπου θα δούμε τα κτίσματα με τους ιδιόρρυθμους γκρίζους τρούλους, η ιστορία των οποίων ξεκινάει τον 15ο αιώνα, όταν το Βασίλειο της Νάπολη επέβαλε φορολογία σε κάθε νέο αστικό κέντρο που κατασκευαζόταν και κατ’ επέκταση σε κάθε νέο σπίτι. Έτσι οι φτωχοί αγρότες της περιοχής, προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία, δημιούργησαν πέτρινα, χαμηλά κτίρια χωρίς κονίαμα ώστε να είναι εύκολα κατεδαφίσιμα και να μη θεωρούνται κανονικά σπίτια αλλά «πρόχειρα» καταλύματα, με χαρακτηριστικό τους τις πέτρινες κωνικές σκεπές. Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε τη Ματέρα είναι μια Ιταλική πόλη της περιοχής Μπαζιλικάτα στην νότια Ιταλία. Είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας Ματέρα. Η πόλη βρίσκεται δίπλα σε ένα μικρό φαράγγι, όπου ρέει ο ποταμός Γκραβίνα. Άπό το 1993 τα σάσσι της Ματέρας έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Στην πόλη αυτή γυρίστηκε το 2004 η ταινία “Το πάθος του Χριστού” από τον Μελ Γκίμπσον. Η Ματέρα απέκτησε διεθνή φήμη με την αρχαία πόλη “Σάσσι ντι Ματέρα” (που σημαίνει “οι πέτρες-σπηλιές της Ματέρα”). Τα Σάσσι της Ματέρας είναι σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια τα οποία έχουν ιστορία από την προϊστορική περίοδο. Υπάρχει η υποψία ότι ίσως εκεί εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ιταλία.. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για ΛΕΤΣΕ όπου θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα ΛΕΤΣΕ (περιήγηση πόλης) – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση της «Φλωρεντίας του Νότου», όπως καλείται η πόλη του Λέτσε, χάρη στην πλούσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Καθεδρικό του Λέτσε, αφιερωμένο στην Παναγία της Αναλήψεως. Θα θαυμάσουμε το ονομαστό «barrocco leccese», επηρεασμένο από την ισπανική τεχνοτροπία της τέχνης αυτής, που αναδεικνύεται θεαματικά από την τοπική ασβεστολιθική πέτρα «leccese», την κεντρική πλατεία με το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 1ου αιώνα μ.Χ, την στήλη-τμήμα της αρχαίας Αππίας Οδού που από την Ρώμη κατέληγε μέχρι το Μπρίντιζι, όπου επάνω έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του προστάτη της πόλης Σαντ Ορόνζο, την εκκλησιά Σάντα Κρότσε (Τιμίου Σταυρού) με την εκπληκτική πρόσοψη, το Θρόνο του Κυβερνήτη της πόλης, κατασκευασμένο από ασβεστόλιθο, απ’ όπου εκφώνιζε τους λόγους του, κ.α. Κατόπιν αναχώρηση για τον ΤΆΡΆΝΤΆ, αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη«Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ – ΟΤΡΑΝΤΟ – ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και αναχώρηση το πρωί από το ΛΕΤΣΕ για τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, το ΜΆΡΤΆΝΟ, το ΚΟΡΙΛΙΆΝΟ και το ΚΆΛΗΜΕΡΆ όπου θα ακούσουμε από τους κατοίκους να μιλάνε το Ελληνικό ιδίωμα με Ιταλικές επιρροές. Η συνέχεια θα μας βρει στο ΟΤΡΆΝΤΟ, αρχαία ελληνική πόλη με την ονομασία Υδρούς, όπου θα φτάσουμε μέχρι το ακρωτήρι, στο στενότερο τμήμα του καναλιού του, σημείο που οι θάλασσες της Αδριατικής και του Ιονίου συναντώνται. Κατόπιν θα θαυμάσουμε τον μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό με το εκπληκτικό μωσαϊκό που απεικονίζει το «δένδρο της ζωής», και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και να φτάσει στον παράδεισο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα ΛΕΤΣΕ –ΜΠΑΡΙ

Πρωινό και αναχωρούμε για το ΜΠΑΡΙ .Επιβίβαση στο πλοίο . Διανυκτέρευση εν πλω.

 

6η μέρα ΠΑΤΡΑ Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι, αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Aθήνα.

  1.  ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ
  2.  ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ
  3.  ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4 * ΣΤΟ ΛΕΤΣΕ Η ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
  4.  ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
  5.  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

1.ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

2. CHECK POINT 25 €

3.ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

4.ΠΟΤΑ ΣΤΆ ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

5 ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ  (60€)

Σημείωση

Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.