6ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ 5 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΎΣΕΙΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΑΝΙΑ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ- ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 13/8, 27/8

 

ΤΙΜΗ: 325€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 

Πούλμαν νέας τεχνολογίας με πεπειραμένο οδηγό

2 διανυκτερεύσεις στην Σόφια

3 διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι

5 πρωινά

Ημιδιατροφή

Εκδρομές ,περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Αρχηγός του γραφείου

Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνη

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 

Εισόδους σε Μουσεία

Ποτά στα γεύματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

€ 339,00

 

6ΗΜΕΡΗ  ΟΔΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  – ΣΙΑΝΙΑ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ- ΚΑΣΤΡΟ  ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

 

ΤΙΜΗ:339

 

1η ΗΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ

 

Αναχώρηση το πρωί από Πειραιά/Αθήναι. Με  ενδιάμεσες  στάσεις θα φτάσουμε  στον Προμαχώνα .Θα σταματήσουμε  στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών για κάποια ψώνια που ίσως χρειαζόμαστε, περνάμε αμέσως μετά τον έλεγχο διαβατήριων .Αναχώρηση  για την  Σόφια. θα ακολουθήσει περιήγηση της πόλης κατά την οποία θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την άσβεστη φλόγα του αγνώστου στρατιώτη ναό της Αγίας Σοφίας – Αγίου Νικολάου και τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου. Μεταφορά  στο  ξενοδοχείο, τακτοποίηση  στα  δωμάτια. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 

 

 

2η ΗΜΕΡΑ:     ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

 

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τα σύνορα Βουλγαρίας – Ρουμανίας μέσω των πόλεων Πλέβεν – Ρουσέ. Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας την μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη, γέφυρα φιλίας, προς το Ρουμάνικο σύνορο τζιούρτζου. Θα φτάσουμε στο Βουκουρέστι,  το Παρίσι των Βαλκανίων όπως το λένε, μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ευρώπης, έδρα Ακαδημίας, μεγάλου Πανεπιστημίου, πνευματική και καλλιτεχνική μητρόπολη. Το ισχυρότερο βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη όπου μπορούμε να απολαύσουμε την ομορφιά της, να βρούμε τις διάσημες κρέμες ΑΣΛΑΝ και να αλλάξουμε χρήματα στα τοπικά ανταλλακτήρια. Μπορούμε να επισκεφτούμε και την ιστορική Μονή Σταυρουπόλεως του 1775. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ:     ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  ( ξενάγηση  πόλεως)

 

Πρόγευμα και πλήρης ξενάγηση της Πόλης. Θα γνωρίσουμε το Πατριαρχείο. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του χωριού, μία καταπληκτική βόλτα κατά μήκος της λίμνης όπου θα γνωρίσουμε σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας.   Θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε κατά την περιήγηση μας, το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο, την Σκιντέϊα το μοναδικό τυπογραφείο επί κουμουνιστικού καθεστώτος, την Αψίδα του θριάμβου, το μνημείο των Αεροπόρων, την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της, την πλατεία της Νίκης, και πολλά ακόμα ωραία κτήρια με ιστορία. Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Xρόνο για ελεύθερο γεύμα στα πολλά μαγαζιά που διαθέτουν από Ελληνικά και Τούρκικα φαγητά, πίτσες και πολλά Ρουμάνικα.  Αφού πιούμε και τον απογευματινό καφέ μας στα πανέμορφα καφέ της παλιάς πόλης επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας να ξεκουραστούμε και το βραδάκι θα επιστρέψουμε στην παλιά πόλη να γνωρίσουμε για λίγο την νυχτερινή ζωή της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΪΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ

 

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς για την  ολοήμερη εκδρομή με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία καταπληκτική ημέρα. Θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή της Σινάια, έργο των Κατακουζηνών. Αργότερα πηγαίνοντας βόρεια και περίπου στα όρια  Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια στην πόλη Μπραν θα επισκεφτούμε τον Πύργο του Δράκουλα. Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους για τον Βλαντ Τσέπες τον επονομαζόμενο Δράκουλα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για αναμνηστικά σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζάκια. Συνεχίζοντας τον δρόμο μας θα επισκεφτούμε την ιστορική αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπρασόφ με την διάσημη Μαύρη εκκλησία της. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 

5η  ΗΜΕΡΑ:   ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΟΦΙΑ

 

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε νωρίς από το ξενοδοχείο μας για να έχουμε τον χρόνο να απολαύσουμε  την όμορφη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια.  Θα  έχουμε  ελεύθερο χρόνο  για βόλτα ψώνια και φωτογραφίες. Μεταφορά στο  ξενοδοχείο. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ:   ΣΟΦΙΑ  –   ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ

 

Μετά  το  πρωινό  μας  αναχωρούμε για το  Σαντάνσκι, την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους.  Το ΣΑΝΤΑΣΚΙ σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά. Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα.   Με  ενδιάμεσες στάσεις  άφιξη  στην  Αθήνα και  τέλος  εκδρομής.

facebook.com/fairworld.gr

τηλ: 6982906365

E mail: info@fairworld.gr

Μακεδονίας 25 Πέραμα ΤΚ18863

Τηλ:  +(30) 210 52 39 354 – 341

Fax: +(30) 210 52 39 136