ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΥΡΟΒΟΛΟ ΧΙΟ 20/07/22

€ 330,00

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗΝ ΜΥΡΟΒΟΛΟ ΧΙΟ

ΤΙΜΗ:330€  

ΔΙΑΦΟΡΑ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 80 ΕΥΡΏ 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 20/07/22

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΜΕΡΑ  20/07

 Συγκέντρωση και αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά  για  το  όμορφο  νησί της  ΧΙου .

2η ΜΕΡΑ 21/07

Το πρωί άφιξη στην Χίο από Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας . Αναχώρηση 11.00 το πρωί για να γνωρίσουμε την Νότια πλευρά του νησιού με πρώτη στάση στο νεόχτιστο Μουσείο της Μαστίχας όπου θα δούμε την τεχνική της παραδοσιακής καλλιέργειας, την ιστορία του προϊόντος, την εκμετάλλευση και διάθεση της μαστίχας καθώς και τις ποικίλες χρήσεις της. Συνεχίζουμε για το “ζωγραφιστό χωριό” Πυργί με την θαυμάσια αρχιτεκτονική του . Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για τα Μεστά αλλά πριν, θα κάνουμε μικρή στάση σε περιοχή με μαστιχόδενδρα για να δούμε από κοντά τα μοναδικά αυτά στο είδος τους δένδρα. Τα Μεστά είναι μεσαιωνικό χωριό πρότυπο  αρχιτεκτονικής με τα στενά σκεπαστά σοκάκια και γεμάτα μεσαιωνικά μνημεία . (διατηρητέος οικισμός), Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας περνάμε από το Εμπορειό και καταλήγουμε στα Μαύρα Βόλια, μοναδική παραλία στρωμένη με μαύρα βότσαλα. Επιστροφή στο ξεν/χειο. Διαν/ση.

 

 3η ΜΕΡΑ 22/07 

Πρωινό και αναχωρούμε για τη βόρεια πλευρά του νησιού για το Μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας, της Χιοπολίτιδας, η οποία εορτάζει στις 22 Ιουλίου και είναι προστάτιδα του νησιού. Μπορούμε να περπατήσουμε δίπλα με το κύμα ώστε να φτάσουμε στον τόπο του μαρτυρίου της και το αγίασμα (εκεί όπου σκοτώθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα). Χρόνος για φαγητό και μπάνιο για όσους θελήσουν. Επόμενη επίσκεψη στην Βολλισό, το σπουδαιότερο από τα χωριά της περιοχής. Κτισμένο στην πλαγιά λόφου που στην κορυφή υπάρχει το βυζαντινό φρούριο. Επιστροφή μέσω άλλης διαδρομής για να δούμε τα Καρδάμυλα από ψηλά, το γραφικό λιμανάκι της Λαγκάδας (αν υπάρχει χρόνος θα περπατήσετε λίγο) και στην συνέχεια περνάμε την παραλία των Γλάρων, την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα (μπορεί να γίνει στάση), Δασκαλόπετρα για να δούμε την πέτρα του Ομήρου, φωτογραφίες στην περιοχή των Μύλων και καταλήγουμε πίσω στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ 23/07

 

Πρωινό και αναχωρούμε  για τον Κάμπο, μια από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Χίου,  με τα αρχιτεκτονικά της χαρακτηριστικά, ψηλοί πέτρινοι μαντρότοιχοι, παλιά αρχοντικά και μυροβόλα περιβόλια με εσπεριδοειδή. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του νησιού, την Χώρα της Χίου. Εδώ μπορείτε να δείτε το Κάστρο, την Βιβλιοθήκη Κοραή, το Βυζαντινό και Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Δημοτική Πινακοθήκη και την αγορά της πόλης. Φεύγοντας θα προσκυνήσουμε στην Παναγία την Βοήθεια, μονή με εξαιρετικές αγιογραφίες. Περνάμε από το χωριό Καρυές, πλούσιο σε βλάστηση, αμφιθεατρικά χτισμένο και φθάνουμε στο χωριό Ανάβατος,( ο Μυστράς της Χίου), καστροπολιτεία, γεμάτη ιστορία και θρύλους . Τέλος καταλήγουμε σε μια όμορφη παραλία για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση .

.

5η ΜΕΡΑ

 Πρωινό και αναχώρηση για το Βροντάδος για μπάνιο και επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου συγκέντρωση για να μεταβούμε στο λιμάνι για την επιβίβαση μας στο πλοίο και την επιστροφή μας.  Τα ξημερώματα άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Την μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς– Χίος – Πειραιά σε αριθμημένη  θέση
 • 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο  με πρωινό
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με  το πρόγραμμα
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Φόροι ξενοδοχείου

Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο, επιπλέον γεύματα – ποτά, είσοδοι σε μουσεία και τις προαιρετικές εκδρομές.

 

 • Την μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς– Χίος – Πειραιά σε αριθμημένη  θέση
 • 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο  με πρωινό
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με  το πρόγραμμα
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

 • Ποτά, αχθοφορικά, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται

facebook.com/fairworld.gr

τηλ: 6982906365

E mail: info@fairworld.gr

Μακεδονίας 25 Πέραμα ΤΚ18863

Τηλ:  +(30) 210 52 39 354 – 341

Σημείωση

Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.