ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ – ΙΚΟΝΙΟ – ΣΙΝΑΣΟΣ –ΠΡΟΚΟΠΙ-ΑΒΑΝΟΣ – ΙΧΛΑΡΑ-ΓΚΙΟΡΕΜΕ 02/07,13/08,22/10 9 ΗΜΕΡΕΣ

€ 590,00

  9ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ     ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ   2022

ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ – ΙΚΟΝΙΟ – ΣΙΝΑΣΟΣ –ΠΡΟΚΟΠΙ-ΑΒΑΝΟΣ – ΙΧΛΑΡΑ-ΓΚΙΟΡΕΜΕ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  02/07,13/08,22/10

ΤΙΜΗ  590€ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

ΔΙΑΦΟΡΑ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 200€

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1Η  ΜΕΡΑ  ΑΘΗΝΑ -ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ή ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση και  αναχώρηση 07: 30  το  πρωί από  το  Σύνταγμα και με τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην Κομοτηνή ή Αλεξανδρούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .  Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ  ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ή ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ  – ΝΤΕΝΙΖΛΙ-ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ

Αναχώρηση  νωρίς  το  πρωί  και Μέσω Κεσάνης θα φτάσουμε στα Στενά των Δαρδανελίων. Τα Δαρδανέλια ήταν παλιά γνωστά ως Ελλήσποντος και χωρίζουν τη βορειοδυτική Μικρασία από την Χερσόνησο της Καλλίπολης, που ήταν γνωστή κατά την αρχαιότητα ως Θρακική Χερσόνησος. Τα στενά αυτά έχουν παίξει στρατηγικό ρόλο. Το πολύ στενό και ελικοειδές σχήμα του πορθμού μοιάζει περισσότερο με ποταμό και θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους, πολυσύχναστους και δύσκολους υδάτινους δρόμους. Συνεχίζουμε για το Canakkale (στα τούρκικα σημαίνει «Φρούριο των Τσανακιών»).Η πόλη είναι κτισμένη στο στενότερο σημείο των Δαρδανελίων – στο μέσο περίπου του πορθμού. Το προγενέστερο όνομά της (Δαρδανέλια) είχε δοθεί από τους Έλληνες λόγω της γειτνίασής της με την αρχαία πόλη Δάρδανο την οποία οι αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει σε απόσταση 8 χλμ. νοτιοδυτικά της σημερινής πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Παμούκαλετο Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ  ΝΤΕΝΙΖΛΙ-ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ – ΙΚΟΝΙΟ

Πρωινό και  επίσκεψη  στα ιαματικά  λουτρά του Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα. . Συνεχίζουμε για την Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο Θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Συνεχίζουμε για Ικόνιο μέσω πραγματικά μιας πολύ ενδιαφέρουσας διαδρομής με πολλές εναλλαγές τοπίου. Άφιξη αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 ΜΕΡΑ  ΙΚΟΝΙΟ – ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ ( ΑΚΣΑΡΑΙ, ΙΧΛΑΡΑ,ΚΑΡΒΑΛΗ,ΜΑΛΑΚΟΠΗ)

Μετά το πρωινό ,  θα  περιηγηθούμε στο  Ικόνιο  μια περιοχή πανάρχαια και με πολυτάραχη ιστορία. Χετταίοι, Φρύγες, Λυδοί, Πέρσες, ο Μέγας Αλέξανδρος, οι Σελευκίδες, οι Ρωμαίοι, όλοι άφησαν τη σφραγίδα τους στο πέρασμά τους. Στον τόπο αυτό κήρυξαν οι άγιοι Παύλος και Βαρνάβας και υπήρξε έδρα μιας Χριστιανικής Συνόδου (215). Στο τέλος του 11ου αι. το Ικόνιο έγινε πρωτεύουσα του Σελτζουκικού κράτους (Σουλτανάτο του Ρουμ, του ισχυρότερου σουλτανάτου της Ανατολίας κατά το Μεσαίωνα) και από το 15ο αι. αποτέλεσε τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Παραδοσιακή και τυπολατρική, η πόλη των Περιδινούμενων Δερβίσηδων είναι μια πόλη του παραμυθιού, ανεπηρέαστη από τις Κεμαλικές πρωτοπορίες. Δεν είναι μόνο τα τεμένη, οι μεντρεσέδες και τα άλλα μνημεία, ούτε τα σαλβάρια, οι φερετζέδες ή η φωνή του μουεζίνη που κυοφορούν τον απόηχο περασμένων εποχών. Κάτι βαθύ και αναλλοίωτο απομένει εδώ, που συνεπαίρνει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Στη  συνέχεια  θα επισκεφθούμε και την περιοχή Ακσαράι, η οποία υπήρξε μέγας εμπορικός σταθμός στον περίφημο “Δρόμο του Μεταξιού”, που διέσχιζε την Ανατολία. Το αρχαιοελληνικό όνομα της πόλης ήταν Αρχελαΐς. Εδώ θα θαυμάσουμε και το εντυπωσιακό Ουλού Τζαμί (Μεγάλο Τζαμί) του 1408 μ.Χ. . Η μέρα μας  συνεχίζεται με  επίσκεψη σ την κοιλάδα Ιχλάρα (Περιστρέμα) με τις λαξευτές εκκλησίες, καθώς και την Καρβάλη, τη γενέτειρα του Γρηγορίου Ναζιανζινού.Στο  δρόμο μας  γθια  την Καππαδοκία  θα κατευθυνθούμε προς τη Μαλακοπή (Derinkuyu), μια υπόγεια πόλη που λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθοι ενός λόφου, κρύβοντας κάτω από την επιφάνειά του μια τεράστια υπόγεια πόλη με παρεκκλήσια, κελιά, αποθήκες, δωμάτια διαμονής κλπ. Άφιξη  αργά  το  απόγευμα στην Καππαδοκία,. Μεταφορά  στο  ξενοδοχείο , Δείπνο , Διανυκτέρευση

  –   ΜΕΡΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Εντός των δύο επομένων ημερών θα εξερευνήσουμε την περιοχή της Καππαδοκίας ξεκινώντας από το Προκόπι (σημερινό Ουργκούπ) που βρίσκεται μέσα σε μια πανέμορφη κοιλάδα γεμάτη φυσικές πυραμίδες. Ο σχηματισμός της κοιλάδας του Προκοπίου συνδέεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα του Αργαίου όρους. Αλλεπάλληλα στρώματα ηφαιστειακού υλικού κάλυψαν τη φυσική λεκάνη, δημιουργώντας μία μοναδική φυσική σύνθεση, που το 1985 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO μνημείο φυσικής κληρονομιάς. Σας προτείνουμε να επιβιβαστείτε (προαιρετικά) σε ένα από τα αερόστατα και να θαυμάσετε την ιδιόμορφη και μοναδική θέα από ψηλά. Θα συνεχίσουμε με την Κοιλάδα Γκόρεμε (Κόραμα), στην οποία υπάρχουν περισσότερες από 360 λαξευτές εκκλησίες. Αφού επισκεφθούμε τις εκκλησίες του Μεγάλου Βασιλείου, του Μήλου ή Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Αγίας Βαρβάρας και των Σανδάλων, θα αναχωρήσουμε για  την κοιλάδα Πασαμπαλάρ, γνωστή για τα περίφημα τρωγλοδυτικά σπίτια κυριολεκτικά χωμένα στα βράχια. Ακολουθεί η Σινασσός, στην οποία θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και θα περπατήσουμε στις παλιές ελληνικές γειτονιές με τα θαυμάσια αρχοντικά τους. Τέλος θα επισκεφθούμε το Ουτσχισάρ, όπου θα ανέβουμε στον πύργο του για μια πανοραμική θέα της Καππαδοκίας. Την 5η ημέρα το βράδυ θα απολαύσουμε ένα θέαμα μοναδικό: Χορό των Δερβίσηδων, που υπό τους ήχους παραδοσιακής θρησκευτικής μουσικής, περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους, ενώ ταυτόχρονα κινούνται κυκλικά σε όλη τη σκηνή. Εκστατικοί και γεμάτοι χάρη, πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν.

6Η ΜΕΡΑ:   ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ
Νωρίς το  πρωί   σας  προτείνουμε να  επιβειβαστείτε  σε  ένα  από  τα  αερόστατα και  να  θαύμασετε  την ιδιόμορφη και μοναδική  θέα  από ψηλά    της  Κοιλάδας  του Προκοπίου.( προαιρετικό) Μετά το πρωινό, αναχώρηση και επίσκεψη στη  Καισάρεια, πατρίδα του Μεγάλου Βασιλείου. Περιήγηση στα τείχη της πόλης και στην κλειστή αγορά  ελεύθερος  χρόνος για  βόλτα και ψώνια. Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΚΟΠΙ– ΠΡΟΥΣΑ

Μετά  το  πρωινό   και με  ενδιάμεσες στάσεις στο Eskisehir   νωρίς το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη και καταπράσινη Προύσα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

 8Η ΜΕΡΑ  ΠΡΟΥΣΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για να ξεκινήσουμε  την περιήγησή μας στην πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την επίσκεψη του μνημείου του γνωστού μας Καραγκιόζη. Συνεχίζουμε για να δούμε το μαυσωλείο του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Osman και του υιού του Orhan, όπου θα έχουμε μια εξαιρετική πανοραμική θέα της Προύσας από το λεγόμενο «μπαλκόνι του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής δια μέσου Πανόρμου και Αρτάκης, φθάνουμε στην Αρχαία Λάμψακο.Διασχίζοντας τα Στενά των Δαρδανελλίων, από  την καινούργια γέφυρα  Τσανάκαλλε  1915 περνάμε στην απέναντι πλευρά, την Καλλίπολη (Gelibolu ),γενέτειρα της γνώστης σε όλους μας Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα των Κήπων, ακολουθεί τελωνειακός έλεγχος. Άφιξη  στην Κομοτηνή  . Διανυκτέρευση

9Η ΜΕΡΑ  ΚΟΜΟΤΗΝΗ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ -ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για  την Αθήνα με  ενδιάμεση στάση περίπου 1,5 – 2 ώρες στην Καβάλα .Ελεύθερος χρόνος  για καφέ . Επιστροφή   στην Αθήνα και τέλος  εκδρομής.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •  Μεταφορές  με  πούλμαν τελευταίας  τεχνολογίας  και   έμπειρους  οδηγούς με άριστη γνώση των δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 •  Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Τσανάκαλε ή γέφυρα
 •  Διόδια αυτοκινητοδρόμων και έξοδα παρκινγκ.
 • Δωρεάν Wi – Fi στα ξενοδοχεία παραμονή σας
 •  Οκτώ (08) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Έξι (6)  δείπνα ή γεύματα  στην Τουρκία
 • Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγόις  στην Τουρκία
 •  Αρχηγός-Σύνοδος του γραφείου μας
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 •  Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 •  Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι
 • Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά εκδρομή ή ξενάγηση.

facebook.com/fairworld.gr

τηλ: 6982906365

E mail: info@fairworld.gr

Μακεδονίας 25 Πέραμα ΤΚ18863

Τηλ:  +(30) 210 52 39 354 – 341

Σημείωση

Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.