Κωνσταντινούπολη – Πόντος Σαμψούντα-Τραπεζούντα – Παναγία Σουμελά

Αναχωρήσεις : 20 Ιουνίου – 8ήμερη Αεροπορική εκδρομή

από € 675,00

8ήμερη Αεροπορική εκδρομή

Κωνσταντινούπολη – Πόντος  Σαμψούντα – Τραπεζούντα – Παναγία Σουμελά

Ημερομηνία: 20 Ιουνίου
Τιμή συμμετοχής κατ άτομο: 675 €

1Η ΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για την Κων/πολη, Άφιξη και αρχίζουμε την ξενάγηση μας με τον Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου και ο χάλκινος τρίποδας των Δελφών και την Αγία Σοφία. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται με την Μονή της Χώρας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την εκκλησία των Βλαχερνών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο, διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ:ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ -ΣΑΦΡΑΝΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την Κασταμονή . Καθ οδόν θα δούμε την γέφυρα του Ιουστινιανού στο Ανταπαζάρ (Νικομήδεια) και μέσω της Μπόλου φτάνουμε στην Σαφράνπολη. Ξενάγηση στο Κιρανκοι ,στον Άγιο Στέφανο μια παλιά Βυζαντινή εκκλησία και στην πόλη της Σαφράνπολης με τα παλιά ελληνικά σπίτια. Στην συνέχεια άφιξη στην Καστάμονη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση .

3η ΜΕΡΑ:ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ –ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΜΠΑΦΡΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Σινώπη την γενέτειρα του Διογένη .Περιήγηση της πόλης .Θα δούμε τα τείχη ,το φρούριο και τα ερείπια των Βυζαντινών ναών. Διασχίζουμε την Ποντιακή παραλία ,περνάμε από την κωμόπολη Μπάφρα επάνω στις εκβολές του Άλυ ποταμού και συνεχίζουμε για την Σαμψούντα .Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση .

4η ΜΕΡΑ: ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την επίσκεψη της πόλης. Στη συνοικία της Αγ. Τριάδας θα δούμε το Τσινέκιο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο ,το μεγάλο Καπνεργοστάσιο της Γαλλικής Εταιρείας Ρεζή και διάφορα Ελληνικά αρχοντικά. Φεύγουμε από τη Σαμψούντα και από το καινούργιο παραλιακό δρόμο φτάνουμε στο Ορντού (Κοτύωρα). Βλέπουμε την εκκλησία της Υπαπαντής να δεσπόζει στην είσοδο της πόλης, σήμερα πολιτιστικό κέντρο. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας φτάνουμε στη Κερασούντα . Θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Νικολάου του Ιασωνίου άκρου που σήμερα είναι Μουσείο. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με το καταπληκτικό θέαμα, αριστερά μας η Μαύρη Θάλασσα και δεξιά μας οργιώδης βλάστηση, κυρίως φουντουκιές. Το βράδυ φτάνουμε στη Τραπεζούντα. Δείπνο , διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για ολοήμερη ξενάγηση της πόλης. Η ξενάγηση μας θα αρχίσει από την εκκλησία της Αγ. Σοφίας, μετά θα πάμε στο Σοούκ Σου (Κρυονέρι) στη Βίλλα του Καπαγιαννίδη σήμερα Ατατούρκ Κιόσκι. Στη συνέχεια θα δούμε το Φροντιστήριο Τραπεζούντας, τα φρούρια την εκκλησία της Παναγίας Χρυσοκεφάλου, το Ναό του Αγ. Ευγενίου κ.α. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΡΙΖΟΥΝΤΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τη Ματσούκα. Θα επισκεφθούμε το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, τη Μονή Παναγία Σουμελά. Ταξιδεύοντας δίπλα από τον ποταμό Πυξίτη κάνουμε μια στάση στη Τρίχας το γεφύρι. Χορεύουμε και τραγουδάμε το ομώνυμο τραγούδι. Κάτω από το μοναστήρι αφήνουμε το λεωφορείο, επιβιβαζόμαστε στα μικρά ντολμούσια που μας ανεβάζουν ως την Αγία Βαρβάρα. Τα υπόλοιπα 200 μέτρα του δρόμου μέχρι τη Μονή τα κάνουμε με τα πόδια. Επισκεπτόμαστε τη μικρή εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου, το Υδραγωγείο, τη Βιβλιοθήκη, το Καμπαναριό, τους ξενώνες και την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε μια άλλη ποντιακή πόλη τη Ριζούντα . Διανυκτέρευση στη Τραπεζούντα.

7Η ΜΕΡΑ: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ –ΑΜΑΣΕΙΑ – ΑΓΚΥΡΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Άφιξη στην Αμάσεια και ξενάγηση. Συνεχίζουμε για την Άγκυρα, άφιξη και πανοραμική ξενάγηση επίσης θα δούμε και το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο, διανυκτέρευση

8Η ΜΕΡΑ: ΑΓΚΥΡΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση αεροπορικώς για την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης


Περιλαμβάνονται :
  • Αεροπορικά εισιτήρια και φόρους αεροδρομίου
  • Μία βαλίτσα 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών
  • Πολυτελή πούλμαν για όλη την διαδρομή
  • Ξενοδοχεία Ά κατηγ. με μπουφέ πρωινό Στην Κων/πολη INN PERA HOTEL
  • Ημιδιατροφή
  • Εκδρομές – ξεναγήσεις – περιηγήσεις βάσει προγράμματος
  • Εμπειρος ελληνόφωνος ξεναγός – αρχηγός του γραφείου μας
  • Διόδια αυτ/μων
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια

Δεν Περιλαμβάνονται :
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυχτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα περιλαμβάνει