Καππαδοκία

Αναχωρήσεις : 22/8, 26/9, 24/10

από € 570,00

7ήμερη οδική εκδρομή
Αναχωρήσεις : 22/8, 26/9, 24/10 

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο 570€

1η ημέρα: ΛΑΥΡΙΟ – ΤΣΕΣΜΕ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι του Λαυρίου Επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση για τον Τσεσμέ ώρα 18.00 . Άφιξη στον Τσεσμέ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας .Διανυκτέρευση

2η ημέρα: ΤΣΕΣΜΕ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Παμουκκαλέ το θαυμαστό τουριστικό κέντρο το Φρούριο του Βαμβακιού. Περιήγηση στο Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομα του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για την Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο Αρχαίο Θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Παμουκκαλέ. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει με προορισμό την κοιλάδα του Κοράματος . Εδώ βρίσκονται περισσότερες από 360 λαξευτές εκκλησιές. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων και την σκοτεινή εκκλησία, αργότερα την κοιλάδα Ζέλβε που βρίσκεται ανάμεσα στα βράχια, την περιοχή Ουτζισάρ, όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της Καππαδοκίας από τον Ακραίο Πύργο και την πόλη Άβανο (Βανέσσα) περιοχή χτισμένη στις όχθες του Άλη ποταμού που είναι φημισμένη με τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών. Επίσκεψη σε εργοστάσιο με όνυχα. Ακολουθεί η Σινασσός με την περίφημη εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.  Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Προαιρετική συμμετοχή σε πρόγραμμα με αερόστατα στις 5:30 π.μ. έως τις 9 π.μ. Πρωινό και επίσκεψη στην υπόγεια πόλη της Μαλακοπής (Ντερινκουγιού), την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων, την κοιλάδα Ιχλάρα, φημισμένη υπόγεια πόλη του Καϊμακλή (Ανακού) με 8 υπόγειους ορόφους. Κατά την διάρκεια του 4ου Π.Χ. αιώνα ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5.000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Θα επισκεφτούμε την Καρβάλη την γενέτειρα του Γρηγορίου Ναζιανζηνού. Δείπνο στο ξενοδοχείο Προαιρετικό show με Δερβίσηδες. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΣΜΥΡΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Σμύρνη με ενδιάμεσες στάσεις .’Άφιξη στην Σμύρνη ,μεταφορά στο ξενοδοχείο ,δείπνο διανυκτέρευση .

6η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση της πόλης .Θα δούμε την Πούντα, το Κορδελιό, το Καντιφέ Καλέ , Κάστρο της πόλης και στην συνέχεια αναχώρηση για Έφεσο. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου και προσκύνημα στον τάφο της Παναγίας της Εφέσου .Επίσκεψη στα χωριά Βουρλά και Αλάτσατα, παλιά Ελληνικά χωριά που διατηρούν ακόμα το χρώμα τους .Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στον Τσεσμέ ,δείπνο στο ξενοδοχείο ,διανυκτέρευση .

7η ημέρα: ΤΣΕΣΜΕ- ΛΑΥΡΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι του Τσεσμέ .Επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση για το Λαύριο ώρα 07.00. Άφιξη στο Λαύριο ώρα 14.00 .Αναχώρηση για την Αθήνα .Άφιξη και τέλος εκδρομής

Διαφορά μονοκλίνου: 170€


Ωρα αναχώρησης  : 18:00
Ωρα επιστροφής : 14:00

Περιλαμβάνονται :

 • Όλη την διαδρομή με πολυτελή υπερυψωμένα κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Έξη διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στην Τουρκία
 • Λαύριο –Τσεσμέ και Τσεσμέ –Λαύριο με καράβι
 • 6 γεύματα στην Τουρκία
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός – Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση

Δεν Περιλαμβάνονται :

 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Εισόδους μουσείων
 • Ποτά
 • Φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό