ΔΙΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΟΥ – ΜΟΝΗ ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:09/04

ΤΙΜΗ:85€

Facebook : FairWorld Travel Gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας :6982906365

€ 85,00

1Η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας, με ενδιάμεση στάση για καφέ στο ύψος της Λαμίας.

Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο του ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, ένα από τα καλοδιατηρημένα κάστρα της Ελλάδας, χτίστηκε το 1204 από τους Φράγκους όμως κυριεύτηκε από τους Οθωμανούς και το διατήρησαν οι Τούρκοι γιατί χρησίμευε ως βάση των επιχειρήσεων τους εναντίον των ανταρτών του γειτονικού Ολύμπου και καταλήφθηκε το 1770 από τους Έλληνες, θα έχουμε επίσκεψη (προαιρετική).

Θα συνεχίσουμε για το γραφικό παραδοσιακό οικισμό Παλαιός Παντελεήμονας, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα μοναδικό τοπίο γεμάτο δέντρα και βλάστηση και πανοραμική θέα στον Θερμαικό κόλπο, οπού είναι χτισμένος σε 450μ. υψόμετρο στα τέλη του 14ου αιώνα ,στην καρδιά του χωριού θα ανταμώσετε την κεντρική πλατεία με αιωνόβια πλατάνια, τα καλντερίμια, την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγ.Παντελεήμονα και το αναπαλαιωμένο παλιό σχολείο.

Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό γεύμα(προαιρετικό). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Μediterranean Village & SPA 5* και ξεκούραση για να χαρούμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2Η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Μετά το πρωινό μας , θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο Δίου, όπου θα έχουμε προαιρετική επίσκεψη εκεί θα δούμε τα ανεκτίμητης αξίας αγάλματα και ευρήματα όπου φυλάσσονται στο μουσείο και απόσταση 500μ.

Εκεί που βρίσκεται ο αρχαιολογικό χώρος είναι οι πρώτες ανασκαφές, έγιναν μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Τούρκους, αλλά το 1973 έφεραν στο φως από την λάσπη και την λήθη την αρχαία πόλη Δίον. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το νέο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Το παλιό πρωτοκτίστηκε το 1.500μ.χ.

Καταστράφηκε το 1828 από τους Τούρκους, και για δεύτερη φορά το 1943 από τους Γερμανούς που φοβόντουσαν ότι ήταν λημέρι ανταρτών.

Κατόπιν συνεχίζουμε για το πανέμορφο Λιτόχωρο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα.

Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση, Άφιξη στην Αθήνα και τέλος εκδρομής.

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

 

Μεταφορά με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.

Μια (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Μediterranean Village & SPA 5* , με πρωινό.

Ημιδιατροφή

Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 

Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 4€ ανά δωμάτιο, ανά

διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.

 

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.

Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.

Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση

Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.