Περιγραφή Εκδρομής

Αναχωρήσεις

Αναχωρήσεις : 03/06, 01/07, 15/07, 22/07, 12/08, 26/08, 30/09, 14/10, 28/10, 11/11, 25/11, 23/12, 30/12

6 ημέρες / 5 νύχτες

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ – ΣΕΡΒΙΑ

Αναχώρηση το πρωί από Πειραιά/Αθήνα στις 06.00, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Σερβία. Με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και αναχώρηση για την Σερβία και την πόλη Κραγκουγιεβατς ή Παρατσίν. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΣΕΡΒΙΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι και προσπερνώντας το Νόβισαντ, μας οδηγεί στα σύνορα Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Το απόγευμα, το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση.

Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την Μαγυάρικη πρωτεύουσα, που την χωρίζει ο Δούναβης και την ενώνουν οι πανέμορφες γέφυρές του. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο σας προτείνουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα (προαιρετική) στο φωταγωγημένο Δούναβη με τη συνοδεία του ξεναγού μας. Μέσα από το πλοιάριο θα θαυμάσετε τα μεγαλοπρεπή κτήρια και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πανέμορφης Βουδαπέστης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση)

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για την ξενάγηση της βασίλισσας της τσιγγάνικης μουσικής. Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση ο γαλάζιος Θεός, ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και την Όπερα.

Ύστερα διασχίζοντας τον Δούναβη θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ. Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο να χαρείτε το «Παρίσι της Ανατολής».

Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας, επισκεπτόμενοι τα πραγματικά αξιόλογα μουσεία της πόλης. Επισκεφθείτε τις θέρμες της πόλης, τo Κοινοβούλιο, την Εθνική Πινακοθήκη κ.α.

Για την διασκέδασή σας προτείνουμε τον Ζωολογικό κήπο. Για τις αγορές σας επισκεφθείτε τη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι ή απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας στο CAFÉ NEW YORK το πολυτελέστερο καφέ της Ευρώπης. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη με την μαγευτική αυστριακή ύπαιθρο να συντροφεύει την διαδρομή μας. Άφιξη στην πόλη του Μότσαρτ και του Στράους, θα μεταβούμε στο παλάτι του Σέμπρουν με τα 1400 δωμάτια και τους εξαίρετους κήπους του, την Όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο Νεογοτθικό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Μουσείο Καλών Τεχνών και όλα τα άλλα πανέμορφα κτίρια που στολίζουν την Αυστριακή πρωτεύουσα.

Ελεύθερος χρόνος στον διάσημο πεζόδρομο Κέρτνερ Στράσσε όπου μπορείτε να ψωνίσετε και τις περίφημες Βιεννέζικες σοκολάτες. Μεσημεριανό φαγητό σε εστιατόριο της Βιέννης. Επιστροφή αργά στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Σάββα Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη.

Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει µμετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα.

Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία ∆ηµοκρατίας, µια µμεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία µε όμορφα κτίρια. Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που µμοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου.

Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η μετατροπή του πύργου σε µμουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας µμεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της Σερβίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα ΣΕΡΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, αφήνουμε την Σερβία και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ και τέλος της εκδρομής.

Τιμές

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: € 470

Επιβάρυνση μονόκλινου: € 160

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις µε πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* αστέρων στην Σερβία και 4* αστέρων, κεντρικό, στην Βουδαπέστη
 • Ημιδιατροφή
 • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στην Βιέννη, Βουδαπέστη, Βελιγράδι
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Δημοτικοί φόροι/checkpoints 40€
 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά
 • Φιλοδωρήματα
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό