ΤΟΣΚΑΝΗ-ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ-ΤΣΙΝΚΟΥΕ ΤΕΡΡΕ - FairWorrld.gr

Fair World Travel
Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΤΟΣΚΑΝΗ-ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ-ΤΣΙΝΚΟΥΕ ΤΕΡΡΕ
8 ήμερη Εκδρομή!
ΤΟΣΚΑΝΗ-ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ-ΤΣΙΝΚΟΥΕ ΤΕΡΡΕ
615.00€ /άτομο
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 135€


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΕΝ ΠΛΩ (211 χμ)
Αναχώρηση από Πειραιά και Αθήνα . Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνας. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα: ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ – ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ
Άφιξη στο λιμάνι  και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο θέρετρο του Μοντεκατίνι. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση
3η ημέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ-LA SPEZIA-ΠΙΖΑ (CINQUE TERRE)
Πρωινό και αναχώρηση για μια μαγευτική εξόρμηση στα παραμυθένια Cinque Terre, που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας άκρης της Ιταλικής Ριβιέρας, στη Λιγουρική Θάλασσα. Με κέντρο εξόρμησης την πόλη Λα Σπέτσια, θα επισκεφθούμε αρχικά το Πόρτο Βένερε (εάν ο καιρός και η θάλασσα μας το επιτρέψουν) και κατά τη συνέχεια τα υπέροχα χωριουδάκια, Manarola και Vernazza, ίσως το ωραιότερο χωριό. Θα κάνουμε μια βόλτα στα όμορφα δρομάκια της και στα ερείπια του κάστρου της με θέα που κόβει την ανάσα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πίζα, με τον πασίγνωστο κεκλιμένο πύργο της . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Μετά το πρωινό θα κινηθούμε προς την πόλη της Φλωρεντίας πρωτεύουσα της Τοσκάνης, όπου θα έχουμε ολοήμερη εκδρομή. Στην ιστορική πόλη της Φλωρεντίας θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκκιο- σημερινό δημαρχείο- την εκκλησία Σάντα Κρότσε στην ομώνυμη πλατεία γοτθικής αρχιτεκτονικής αλλά και την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο, το Πόντε Βέκκιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση
5η ημέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΣΙΕΝΑ – ΚΟΡΤΟΝΑ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ
Μετά το πρωινό μας θα κινηθούμε νότια για να επισκεφθούμε το περίφημο “Μεσαιωνικό Μανχάταν”, τη γραφική κωμόπολη Σαν Τζιμινιάνο η οποια ξεπροβάλει απο τον ορίζοντα για να μας καλωσορίσει με τους ψηλους αγέρωχους πύργους της που χαρίζουν μια επιβλητική όψη σε αυτη την μοναδική καστροπολιτεία  που είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες της Τοσκάνης. Στον ουρανό της υψώνονται οι εντυπωσιακοί “Τorri” του 13ου αιώνα, από τους 76 που υπήρχαν σήμερα σώζονται οι 14. Κατα την συνέχεια θα κινηθούμε προς την όμορφη πόλη  της Σιένα όπου θα επισκεφτούμε την κεντρική πλατεία πιάτσα Ντελ κάμπο μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης όπου διεξάγεται και το γνωστό Πάλιο καθώς επίσης και το δεύτερο ομορφότερο καθεδρικό  γοτθικό ναό της Ιταλίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την αρχαία Ετρουσκική πόλη Κορτόνα,  από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και τουριστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής, γνωστή για τα αξιόλογα μουσεία.  Η Piazza della Repúbblica βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της, με θέα το Palazzo del Pópolo του 14ου αιώνα και το επιβλητικό Palazzo Comunale, το οποίο χτίστηκε πριν από το 1241. Παραμονή και αναχώρηση αργότερα, με κατεύθυνση την ιστορική πόλη Περούτζια. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΑΣΙΖΗ
Σήμερα, μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε την χτισμένη πάνω σε λόφο, Ασίζη, όπου γεννήθηκε και έζησε ο Αγίος Φραγκίσκος, πολιούχος της Ιταλίας, ο οποίος ίδρυσε το θρησκευτικό τάγμα των Φραγκισκανών μοναχών στην πόλη, το 1208. Θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας και τη διπλή Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου. Επιστροφή στην Περούτζια και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση . Άφιξη στο λιμανι, σχετικος ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
8η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ– ΑΘΗΝΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για Αθήνα και Πειραιά.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια  σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4)
 • Πέντε (05) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* ή 4*  
 • Πρωινό  καθημερινά  (εκτός πλοίων)
 • Έμπειρος    αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικής  Ευθύνης
 • Φ.Π.Α. εκδρομή

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Αχθοφορικά, ποτά
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται
 • Είσοδοι πόλεων (check point) (30€ σύνολο)
 • Διαφορά μονόκλινου 135€
 • Εισιτήριο καραβιού για το γύρω των χωριών Cinque Terre 25€ το άτομο και ειστήριο επιστροφής με το τρένο Cinque Terre-La Spezia 5€ το άτομο
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ :

16/06, 14/07, 31/08, 29/09, 27/10
Φωτογραφικό υλικό μέσα από το Website www.greektravelphotography.com
Σημείωση

Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
Επιστροφή στο περιεχόμενο