ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ - FairWorrld.gr

Fair World Travel
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Προσκυνηματική εκδρομή στους άγιους τόπους
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
840.00€ /άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο
Διαφορά μονόκλινου 100 €
Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 200 €

Ο σημαντικότερος τόπος για τους χριστιανούς είναι τα Ιεροσόλυμα, καθώς εκεί έγινε η διδασκαλία, αλλά και τα σωτήρια Πάθη, η Σταύρωση και η Ανάσταση του Χριστού. Το ταξίδι αυτό, εκτός από την ιστορική και θρησκευτική αξία του, θα μας δώσει την ευκαιρία να βιώσουμε πνευματική ανάταση, λόγω της επαφής με τα άγια αυτά προσκυνήματα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ιερουσαλήμ, Βηθλεέμ, Ιεριχώ και Γαλιλαία διεκδικούν το ενδιαφέρον μας, καθώς αφηγούνται τη συναρπαστική ιστορία τους…

1η μέρα: Αγρίνιο – Αθήνα – Τελ Αβίβ – Βηθλεέμ
Συγκέντρωση των εκδρομέων .στο αεροδρόμιο 05.45. και ύστερα από τις απαραίτητες διατυπώσεις πτήση στις  07.45  για το Τελ Αβίβ. Ύστερα από πτήση δύο ωρών περίπου άφιξη στις 09.45 στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αρχίζουμε το συναρπαστικό μας οδοιπορικό με προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα. Συνεχίζουμε με την Ιερή Μονή του Τιμίου Σταυρού, στο δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ, στην κοιλάδα των Γιγάντων , που έχει συνδεθεί με το τρισύνθετο ξύλο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Κυρίου. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την Ιερά μονή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, πάνω στο λόφο Καταμόνας που κατά την αρχαία παράδοση εδώ βρισκόταν το σπίτι του Δικαίου Συμεών και σήμερα ο τάφος του. Τέλος θα επισκεφθούμε την Μονή του Προφήτη Ηλία που θεωρείται ως ιστορικό και πολύ σημαντικό μοναστήρι. Είναι πάνω στο κεντρικό δρόμο Ιεροσολύμων-Βηθλεέμ. Θεωρείται ως το μέρος όπου κρύφτηκε ο Προφήτης Ηλίας από την οργή της βασίλισσας Ιεζάβελ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα: Τιβεριάδα – Γαλιλαία
Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ιεριχώ – Ιορδάνης ποταμός
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Βηθανία, την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Αναχώρηση για την έρημο της Ιουδαίας, όπου θα επισκεφθούμε  την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, ακολουθεί μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση προαιρετικά με τελεφερίκ ) και επίσκεψη στη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Συνεχίζουμε περνώντας από την Νεκρά Θάλασσα για να αναχωρήσουμε για την περιοχή της Σαμάρειας και την Νάμπλους, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγίου Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα (μετέπειτα Αγία Φωτεινή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ιερουσαλήμ – Πατριαρχείο – Γεσθημανή
Πρωινό και αναχώρηση για τα προσκυνήματα μας στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Θα ξεκινήσουμε με τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως  για να προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, τα παρεκκλήσια «Μη μου Άπτου», των «Κλαπών» και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο και συνεχίζουμε μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στην Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Ακόμη θα δούμε την εκκλησία των Εθνών  θα ανηφορίσουμε στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα: Άγιος Γεώργιος Μπετζάλα – Βηθλεέμ  – Τελ Αβίβ – Αθήνα – Αγρίνιο
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Μονή Αγίου Γεωργίου Μπετζάλα. Νοτιοδυτικά της Βηθλεέμ βρίσκεται το χωριό Μπετζάλα, το οποίο κατοικείται από Μουσουλμάνους. Στο χωριό  ὑπάρχει Ορθόδοξο Μοναστήρι προς τιμή του Αγίου Γεωργίου. Τον Άγιο Γεώργιο ευλαβούνται και οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι, καθ΄ότι τον θεωρούν ντόπιο Άγιο και Θαυματουργό. Εκεί θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία και θα συνεχίσουμε με τον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημα μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων και στις 20.10 πτήση για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Άφιξη στις 22.10, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Αγρίνιο με ενδιάμεση στάση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-Τελ Αβίβ-Αθήνα με την Aegean Airlines
 • Χειραποσκευή και μία αποσκευή
 • Φόροι Αεροδρομίων
 • Διαμονή 4 νύχτες στο ξενοδοχείο Grand Bethlehem 4* www.grandhotelbethlehem.com στο κέντρο της Βηθλεέμ
 • Πρωινό και ένα δείπνο για κάθε διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο (ημιδιατροφή)
 • Μεταφορές και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ανάβαση στο όρος Θαβώρ με ταξί
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με minibus
 • Ξεναγήσεις από ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
 • Συνοδός του γραφείου μας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Αναψυκτικά και ποτά στην διάρκεια των δείπνων
 • Ανάβαση στο Σαραντάριο όρος με το τελεφερίκ
 • Περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα
 • Φιλοδωρήματα
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ :

08 – 12 Νοεμβρίου 2023
Σημειώσεις:
Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ και να μην έχει σφραγίδα Συρίας ή Ιράν.
Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
Φωτογραφικό υλικό μέσα από το Website www.greektravelphotography.com
Σημείωση
Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
Επιστροφή στο περιεχόμενο