ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ- ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ - FairWorrld.gr

Fair World Travel
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παβλιανή - Πάρκο αναψυχής - Μουσείο υδροκίνησης
ΠΑΥΛΙΑΝΗ –  ΠΑΡΚΟ  ΑΝΑΨΥΧΗΣ—ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ
25.00€ /άτομο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση 07.30   το πρωί από το  Σύνταγμα. Με ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στην  Παύλιανη Φθιώτιδας  η οποία κρύβει δίπλα από τον κεντρικό δρόμο που σε οδηγεί στο χωριό, μαγικά μονοπάτια γεμάτα ψηλά έλατα και ποτάμια. Το δάσος της Παύλιανης και το πάρκο αναψυχής που βρίσκεται ανάμεσα στην Άνω και Κάτω Παύλιανη, είναι ιδανικό μέρος για την οικογένεια. Η περιήγηση αρχίζει με το Μουσείο Υδροκίνησης, ένα πέτρινο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει το Νεροπρίονο, το Νερόμυλο, το Μαντάνι και τη Νεροτριβή και συνεχίζει ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, οι καρυδιές και οι καστανιές. Ύστερα από πεζοπορία υπάρχει πινακίδα που υποδεικνύει την θέση της σπηλιάς Καμάρα. Στην επόμενη στροφή του μονοπατιού βρίσκεται η καρδιά του επιβλητικού ελατοδάσους, όπου έχει διαμορφωθεί το ψυχαγωγικό πάρκο με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Εκεί βρίσκονται αιώρες, ένα γήπεδο για river volley στρωμένο με ροκανίδι και ξύλινες κερκίδες, πάγκοι για πικ-νικ και κτιστή ψησταριά. Από τις πιο ξεχωριστές και πρωτότυπες εμπειρίες είναι το πέρασμα με χειροκίνητο τελεφερίκ πάνω από τον ποταμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο που αρχίζει το μονοπάτι για το αισθητικό δάσος έχει αρχίσει να τίθεται σε λειτουργία ένα πάρκο υδροκίνησης, με αργαλειούς και νερόμυλους, ώστε να μαθαίνουν οι επισκέπτες πώς υφαίνονταν και πλένονταν τα ρούχα στις παλαιότερες εποχές. Ελεύθερος χρόνος  για  φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αθήνα  και άφιξη με τις καλύτερες αναμνήσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων και έξοδα παρκινγκ
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας
 • Έμπειροι οδηγοί με άριστη γνώση των δικτύων των πόλεων και επαγγελματική άδεια οδήγησης
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων και έξοδα παρκινγκ
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φ.Π.Α. απαιτούνταΠοτά, αχθοφορικά, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι  σε  μουσεία και  αρχαιολογικούς χώρους
 • Φαγητό
 • προσωπικά έξοδα
 • ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ :

04/02/2023
Φωτογραφικό υλικό μέσα από το Website www.greektravelphotography.com
Σημείωση
Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
Επιστροφή στο περιεχόμενο