9 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΑΓΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ - FairWorrld.gr

Fair World Travel
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Οδική εκδρομή 9ήμερη Πράγα - Μπρατισλάβα
9 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΠΡΑΓΑ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΟΛΔΑΒΑ - ΔΡΕΣΔΗ
720.00€ /άτομο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1Η  ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ –  ΣΕΡΒΙΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για Σερβία. Στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η  ΜΕΡΑ : ΣΕΡΒΙΑ  –  ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Πρωινό και αναχώρηση για Μπρατισλάβα την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη. Το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη πόλη της Μπρατισλάβας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3Η  ΜΕΡΑ : ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΠΡΑΓΑ
Πρόγευμα και αμέσως μετά θα αρχίσουμε την ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την Πύλη του Αγίου Μιχαήλ και τον πύργο του ρολογιού, θα περπατήσουμε στην οδό Kapitulska με το σημείο μηδέν της Σλοβακίας, θα βρεθούμε στην κεντρική πλατεία με το συντριβάνι του Μαξιμιλιανού και την Ελληνική πρεσβεία, θα πάμε προς την όπερα και το κτίριο της φιλαρμονικής και φτάνοντας στην όχθη του Δούναβη θα φωτογραφήσουμε το UFO!! Σχετική παραμονή και φεύγουμε για την Πράγα την πρωτεύουσα της Τσεχίας και την  “Πόλη των Εκκατό πύργων”. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η  ΜΕΡΑ : ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΠΡΑΓΑ
Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στο σημαντικότερο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, στην Μικρή πόλη ( Μάλα Στράνα) και την Παλιά πόλη. Θα περπατήσουμε από την γοτθική γέφυρα του Καρόλου Δ’ (14ου αιώνα ) κοσμημένη με 37 αγάλματα Αγίων και δύο γοτθικούς πύργους, ως την πλατεία της Παλιάς πόλης με το Δημαρχείο, το φημισμένο Αστρονομικό ρολόι και τα αψιδωτά παλάτια της. Θα επισκεφτούμε την Καστρούπολη Χραντσάνη την Ακρόπολη της Πράγας, μια πόλη μέσα στην πόλη. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέττο, τον Γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγ. Βίττου, τον πύργο της Πυρίτιδας, το Γκέτο, τις μινιατούρες των αλχημιστών, την παλιά έδρα-κατοικία των βασιλέων της Βοημίας και τέλος τον πύργο του Ιππότη Ντάλιμπορ, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της παραμυθένιας αυτής πόλης. Το μεσημέρι επιβίβαση στο καραβάκι για μια όμορφη κρουαζιέρα στον Μολδάβα. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Κάρλοβυ Βάρυ, στην Δυτική Βοημία. Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή φτάνουμε στην πασίγνωστη λουτρόπολη και ταυτόχρονα τόπο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα, καταλαβαίνουμε γιατί οι Τσάροι Πέτρος ο Μέγας και Νικόλαος Β΄, ο Γκαίτε, ο Λιστ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Σοπέν, περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.

5Η ΜΕΡΑ : ΠΡΑΓΑ – ΔΡΕΣΔΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΠΡΑΓΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τη ΔΡΕΣΔΗ τη «ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ των ΓΕΡΜΑΝΩΝ». Ο ποταμός ΕΛΒΑΣ τη χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και τη νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Στην περιήγησή μας θα δούμε  το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «ZWIMGER», μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ου αιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό ΜΠΑΡΟΚ, σχεδιασμένο από το MATHIAS POPPELMAN. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με το ΘΕΑΤΡΟ της ΟΠΕΡΑΣ και στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΥΛΗΣ, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής, έργο του Ιταλού GAETANO CHIAVERI. Σχετική παραμονή και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , δείπνο, διαν/ση .

6Η  ΜΕΡΑ : ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρωινό και αναχώρηση για Βιέννη. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης του μπαρόκ και του βαλς. Θα δούμε τη Ρινγκστράσσε με το εξαίρετο πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο και το Θέατρο. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το αριστούργημα του Σένμπρουν με τα 1400 δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο στην Κέρτρστράσσε, όπου θα θαυμάσουμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου.  Το απόγευμα το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για την ξενάγηση της βασίλισσας της τσιγγάνικης μουσικής. Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση ο γαλάζιος Θεός ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και την Όπερα. Ύστερα διασχίζοντας τον Δούναβη θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ. Το απόγευμα ελεύθερο να χαρείτε το «Παρίσι της Ανατολής». Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας επισκεπτόμενοι τα πραγματικά αξιόλογα μουσεία της πόλης. Επισκεφθείτε τις θέρμες της πόλης, τo Κοινοβούλιο, την Εθνική Πινακοθήκη κ.α. Για την διασκέδασή σας προτείνουμε τον Ζωολογικό κήπο. Για τις αγορές σας επισκεφθείτε τη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι ή απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας στο CAFÉ NEW YORK το πολυτελέστερο καφέ της Ευρώπης. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο σας προτείνουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα (προαιρετική) στο Φωταγωγημένο Δούναβη συνοδεία του ξεναγού μας. Μέσα από το πλοιάριο θα θαυμάσετε τα μεγαλοπρεπή κτήρια και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πανέμορφης Βουδαπέστης. Διανυκτέρευση.

8Η  ΜΕΡΑ : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ–BEΛΙΓΡΑΔΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)-ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ
Πρόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για την πανέµορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι.  Επίσκεψη  στο  Ναό  του  Αγίου  Σάββα  Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σηµείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει µετατραπεί σε ένα µεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαµβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό µουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταµούς ∆ούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία ∆ηµοκρατίας, µια µεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία µε όµορφα κτίρια. Θα δούµε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που µοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνοµα του σηµαίνει «ατρόµητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωµατικού συστήµατος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωµανούς, ο πύργος χρησιµοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η µετατροπή του πύργου σε µουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας µεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δροµολογήθηκε το 2007. Αναχώρηση για  το  ξενοδοχείο  στην  ευρύτερη  περιοχή της  Σερβίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση

9Η  ΜΕΡΑ : ΣΕΡΒΙΑ  – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη με τις βαλίτσες γεμάτες με τις καλύτερες αναμνήσεις από το ταξίδι.


TIMH  KAT΄  ATOMO ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ 720€
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΩΣ  12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 670€
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ    180€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται
Διαμονή σε ξενοδοχεία  3* ή  4* με πρωινό
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ( 7 δείπνα ή γεύματα στο ξενοδοχείο ή σε τοπικά εστιατόρια )
Έλληνες τοπικοί ξεναγοί (Βουδαπέστη, Πράγα)
Δώρο κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στο Μολδάβα
Δώρο ημερήσια εκδρομή στη ΔΡΕΣΔΗ
Αρχηγός / Συνοδός
Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό.
Δημοτικοί φόροι (2-3 ευρω ανα διανυκτερευση)
Κρουαζιέρα στον Δούναβη 25€
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ :

12/04/23, 23/09/23, 25/10/23
Φωτογραφικό υλικό μέσα από το Website www.greektravelphotography.com
Σημείωση
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
Οι προαιρετικές εκδρομές πληρώνονται μόνο στο γραφείο κατά την εξόφληση σας και απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα
Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται
Διαμονή σε ξενοδοχεία  3* ή  4* με πρωινό
ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ( 7 δείπνα ή γεύματα στο ξενοδοχείο ή σε τοπικά εστιατόρια )
Έλληνες τοπικοί ξεναγοί (Βουδαπέστη, Πράγα)
Δώρο κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στο Μολδάβα
Δώρο ημερήσια εκδρομή στη ΔΡΕΣΔΗ
Αρχηγός / Συνοδός
Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR
Ποτά, αχθοφορικά, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται
Κρουαζιέρα στον Δούναβη 25€

Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
Επιστροφή στο περιεχόμενο