10ημερη οδική εκδρομή Πολωνία από 750€ ανα Ατομο - FairWorrld.gr

Fair World Travel
Μετάβαση στο περιεχόμενο
10ημερη οδική εκδρομή Πολωνία
10ημερη οδική εκδρομή Πολωνία
750.00€ /άτομο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10ημερη οδική εκδρομή Πολωνία
Αναχωρήσεις: 12/04/2023 - 03/06/2023 - 08/07/2023 - 23/09/2023 - 25/10/2023 - 22/12/2023
ΤΙΜΗ: 750€ το άτομο

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ– ΣΕΡΒΙΑ
Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Σερβία. Με ενδιάμεσες στάσεις  για καφέ και προαιρετικό γεύμα θα φτάσουμε στο σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων/ταυτοτήτων και αναχώρηση για την Σερβία . Άφιξη στο επιλεγμένο  ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΣΕΡΒΙΑ- ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Πρωινό  μπουφέ . Αναχώρηση  πανέμορφης διαδρομής φθάνουμε στη πρωτεύουσα της Σλοβακίας την Μπρατισλάβα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ –ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ –  ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρωινό  μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Βαρσοβία. Πρώτος μας σταθμός η  ιερή πόλη-θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας, η Τσεστοχόβα  με το μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα, όπου χιλιάδες πιστοί έρχονται να προσκυνήσουν την εικόνα της Μαύρης Παρθένου .Η “Μαύρη Μαντόνα” ή Τσεστοχόβα είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό κειμήλιο της Ρωμαιοκαθολικής Πολωνίας. Πρόκειται για μια πολύ παλαιά Βυζαντινή εικόνα της Παναγίας, η οποία ακριβώς λόγω της παλαιότητάς της έχει μαύρο χρώμα, από το οποίο και πήρε το όνομα της. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την πρωτεύουσα της Πολωνίας την Βαρσοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρωινό  μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και ακολουθεί ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Πολωνίας και πατρίδα του μεγάλου μουσουργού Σοπέν ,την γοητευτική Βαρσοβία. Θα δούμε την κεντρική πλατεία με τα γοτθικά κτίρια και τις εκκλησίες, το ιστορικό μνημείο του «Γκέτο», την πλατεία του κάστρου  με την κολώνα του Σιγισμούνδου, το άγαλμα της Σειρήνας, το οποίο είναι το σύμβολο της πόλης και το άγαλμα του Chopin που στολίζει τους κήπους στο παλιό ανάκτορο Λιαζιένκι. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε το σπίτι όπου γεννήθηκε η Μαρία Σκλοντβοσκα Κιουρί που είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ ή να κάνετε τις αγορές σας στην λεωφόρο Γιεροσολμσκε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Πρωινό  μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για παγκοσμίως γνωστό μνημείο του Άουσβιτς, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που σίγουρα συγκλονίζει. Το πιο γνωστό ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, το Άουσβιτς, αποτελεί μια ανατριχιαστική και αλησμόνητη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Συνεχίζουμε για μία από τις παλαιότερες την πόλη της Κρακοβίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Πρωινό  μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση  περιοχή Βιελίσκα γνωστή για τα αλατωρυχεία της. Θα περιπλανηθούμε στις υπόγειες στοές ενός μοναδικού αλάτινου κόσμου. Εκεί θα θαυμάσουμε το Συνεδριακό κέντρο το Σανατόριο, τον Καθεδρικό Ναό που το στολίζουν γλυπτά αλατένια πανέμορφα αγάλματα. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που αυτό το αλατωρυχείο έχει περιληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση

7η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Πρωινό  μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και ακολουθεί ξενάγηση σε μια από τις πιο σημαντικές αναγεννησιακές πόλεις που σώζονται μέχρι την εποχή μας, την Κρακοβία . Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία , τη μεγαλύτερη μεσαιωνική της χώρας, η οποία κατασκευάστηκε το 1257 για να δούμε στη συνέχεια το επιβλητικό Δημαρχείο, την εκκλησία της Παναγίας και να καταλήξουμε στις οχυρώσεις Μπαρμπιγκάν. Από εδώ θα συνεχίσουμε για τον δρόμο Βαβέλ, κατοικία και φρούριο των Βασιλέων της Πολωνίας , όπου βρίσκονται  ο Καθεδρικός ναός με της γλυπτές σαρκοφάγους των Βασιλέων, το ανάκτορο και το φρούριο από το οποίο θα έχουμε μια υπέροχη θέα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση

8η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
αρμονικά συνδυασμένα. Στην πραγματικότητα όμως, η κοσμοπολίτικη αυτή πρωτεύουσα είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης δύο εντελώς διαφορετικών πόλεων: της Βούδας, στη δυτική όχθη του Δούναβη, και της Πέστης, η οποία βρίσκεται στην απέναντι όχθη. Οι δύο αυτές πόλεις αναπτύχθηκαν ξεχωριστά, ώσπου χτίστηκε η πρώτη κρεμαστή γέφυρα της πόλης, η Chain Bridge και τις ένωσε. Το 1873 οι δύο πόλεις, η πρώτη χτισμένη σε λόφους ενώ η δεύτερη απόλυτα επίπεδη, έγιναν ένα και μαζί προσφέρουν μέχρι και σήμερα αρχιτεκτονικό πλούτο και απίστευτη φυσική ομορφιά.  Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τούτα τα δύο κομμάτια, πού εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη πόλη. Θα  θαυμάσουμε  το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, τη Πλατεία Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχή εκκλησία του Αγ. Ματθαίου, το Πύργο των Ψαράδων που είναι  σύμβολο της πόλη και τον λόφο Γκέλερτ. Άφιξη και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΣΕΡΒΙΑ
Πρωινό μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Σερβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: ΣΕΡΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας .Άφιξη στην Αθηνά αργά το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορές
 • περιηγήσεις
 • ξεναγήσεις µε πολυτελή πούλµαν όπως αναφέρονται
 • ∆ιαµονή σε ξενοδοχεία 3* στην Σερβία και 4* Στην Βουδαπέστη στην Βαρσοβία  στην Κρακοβία και Μπρατισλάβα ΚΕΝΤΡΙΚΑ
 • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Τοπικοί Ελληνόφωνοι ξεναγοί όπου χρειάζεται
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελµατικής ευθύνης TOUR OPERATOR

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • ∆ηµοτικοί φόροι
 • Είσοδοι σε µουσεία & πόλεις
 • Αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά
 • φιλοδωρήµατα
 • ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • check point πόλεων και διελεύσεις (40€)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ :

12/04/2023 - 03/06/2023 - 08/07/2023 - 23/09/2023 - 25/10/2023 - 22/12/2023

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ∆ΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ 15ΕΤΙΑΣ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
*Η ανωτέρω ροή των εκδροµών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του
Όλες οι εκδρομές εκτελούνται με μίνιμουμ συμμετοχή 25 ατόμων.
Σε περίπτωση μη πλήρωσης της απετούμενης ελάχιστης συμμετοχής, η εκδρομή δύναται να ακυρωθεί έως και 5 ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη αναχώρηση.Φωτογραφικό υλικό μέσα από το Website www.greektravelphotography.com
Σημείωση
Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
Επιστροφή στο περιεχόμενο